Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile düzenlediği basın toplantısında yabancı bir gazetecinin 'İsrail'e yönelik Düşmanca açıklamalar' nitelemesine öyle bir cevap verdi ki, muhabir soruyu sorduğuna pişman oldu.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ankara Palas Devlet Konukevi'nde yaptıkları görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Davutoğlu, yabancı bir gazetecinin son dönemde Türk yetkililerin İsrail'le ilgili açıklamaları konusunda yönelttiği soru üzerine, soruda ''düşmanca açıklamalar'' ifadesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
''Biz hiçbir zaman, hiçbir şekilde, hiçbir ülkeye ve millete dönük düşmanca açıklamalarda bulunmadık. Ama eğer düşmanca bir uygulamadan bahsetmek gerekirse açık denizlerde 9 sivil vatandaşımızı, onların hiçbir hukukunu ihlal etmedikleri halde hunharca katleden İsrail'in tutumuna düşmanca denebilir. Bütün buna rağmen biz İsrail'e bu tutumunu düzeltme imkanı verdik. Onlar bu tutumu düzeltmek yerine son 2,5, 3 yıl içinde eski tutumlarında ısrar ederek gösterdikleri düşmanca tavrı meşrulaştırmaya çalıştılar. Hiçbir açıklama bir insanın kanından daha yüksek bir bedel taşımaz. Burada Ankara'dasınız ve ben size şu soruyu soruyorum. Bu soruyu da aynen Tel Aviv'de sorun. Bu 9 masum insanın suçu neydi? Bu 9 masum insan içinde bir de ayrıca Amerikan vatandaşı var. Amerikan kamuoyuna da bunu sorun. Ne oldu ki düzenli bir orduyla uluslararası sularda seyretmekte olan bir gemiye sanki bir düşman gemisiymiş gibi saldırıda bulunuldu?''