Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçı yöneten hakem Deniz Çoban, karşılaşmanın ardından canlı yayında yaptığı hatalardan dolayı her iki takımdan da özür diledi.

Karşılaşmada Çaykur Rizespor'dan iki oyuncuya kırmızı kart gösteren ve uzatma dakikalarında da konuk takım lehine bir penaltı kararı veren Deniz Çoban, Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın yayıncı kuruluşa canlı yayında açıklama yaptığı sırada tecrübeli teknik adamın yanına giderek, açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunda sık rastlanmayan bir olaya imza atan Deniz Çoban, yapmaması gereken bir şeyi yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Belki de yapmamam gereken bir şeyi yapıyorum. İçeriye girer girmez izledim pozisyonları. Çok üzüldüm. İki takım adına da hatalar yaptım. Çok yanlış yaptığımı biliyorum buraya gelirken, federasyon başkanımızdan, Merkez Hakem Kurulu'ndan özür diliyorum. Şu an çok üzgünüm. Kendimle ilgili kısa sürede bir karar vermem gerektiğini de düşünüyorum."

Rıza Çalımbay'dan da canlı yayında özür dileyen Deniz Çoban, "Bir hakemin yapmaması gereken şeyi yaptığımın net farkındayım. İki taraftan da özür diliyorum. (Rıza Çalımbay'a) Sizin soyunma odasına girerken ruh halinizi anlatamıyorum. Ona rağmen saygıda kusur etmediniz. Futbolcularınız, idarecileriniz de aynı şekilde. Her iki takıma da teşekkür ediyorum. Belki de kariyerimin sonuna doğru geliyorum" diye konuştu.

Canlı yayında Deniz Çoban'ı bu kararından vazgeçirmeye çalışan Rıza Çalımbay ise "Sizin gibi hakemlere ihtiyacımız var. Herkes hata yapar. Kafanıza takmayın. En büyük yüreklilik sizin yaptığınız" ifadelerini kullandı.

Hakem Deniz Çoban, stattan ayrıldığı sırada bir yetkilinin engellemesine rağmen basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunarak, şimdi konuşamayacağını ve şu anda iyi durumda olmadığını söyledi.
"SADECE EŞİMLE KONUŞTUM"
Tarihi itirafta bulunan hakem Deniz Çoban, Habertürk'ten Atilla Türker'e çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
Çoban, “Soyunma odasına girdiğimde Rıza Çalımbay yanımıza geldi ve penaltı pozisyonunu bir kez daha izlememi rica etti. Nitekim izledim. Kasımpaşa aleyhine verdiğim penaltının, penaltı ile alakası olmadığını gördüm. Böyle penaltı olmaz. Rize’ye gösterdiğim 2. kırmızı kart da doğru değildi. Maçı katlettim. İnanılmaz üzüldüm. Bittim. Kahroldum” dedi.
 
Çoban şöyle devam etti: “Nasıl böyle bir hata yaparım ben. Bu işler bu kadar basit mi! Kulüpler milyonlarca lira para yatırıyor. Milyonlarca insan takımlarını destekliyor. Bizlere de her türlü imkan sağlanıyor. Sonra da ben çıkıyorum, böyle hatalar yapıyorum. Olur mu böyle şey... Vicdanen büyük rahatsızlık duyduğum için kameraların karşısına geçtim. Öyle ki yardımcı hakem arkadaşlarım bile canlı yayına çıkacağımdan habersizdi.”
 
‘KENDİ İRADEMLE ÇIKTIM’
Maç sonrası 23.00 uçağı ile Konya’ya dönen Çoban, “MHK’nin güvenini boşa çıkardığım için ayrıca üzgünüm. Kuddusi Müftüoğlu pırıl pırıl bir yöneticimiz. Bacak kadar halimi bilir. Kendisini mahcup ettim. Ekran önüne hiç kimsenin isteği ile değil, kendi irademle çıktım. Ne söylediğimi tam hatırlamıyorum ama bilinçli olarak çıktım. Maç sonrası sadece eşimle konuştum” dedi.
Çoban “Hakemliği bırakacak mısınız” sorumuzu ise “Artık ne olur, hakkımda ne karar verilir bilemem. Karışık duygular içindeyim. Ailem benim her şeyim. Ailem ile konuşmadan bir karar alamam” diye yanıtladı. İSTANBUL (AA)