B.Münih'e galibiyeti getiren golleri 49. dakikada Arjen Robben, 72. dakikada kendi kalesine Gerard Pique ve 76. dakikada Thomas Müller kaydetti.

Barcelona gibi dev bir rakip karşısında rahat bir yarı final geçiren Alman ekibi, finalde 25 Mayıs tarihinde Wembley Stadı'nda Borussia Dortmund ile karşılaşacak.
 
MESSI YEDEK BAŞLADI, DANTE DE KULÜBEDE
 
Mücadele en az 5 farklı bir galibiyet alması ereken Barcelona'da hafif sakatlığı Lionel Messi, teknik direktör Tito Villanova tarafından ilk 11'e alınmadı ve yedek kulübesinde bekledi.
 
Deplasmanda ekibinde ise sarı kart sınırında bulunan Brezilyalı savunmacı Dante, Jupp Heynckes tarafından riske edilmedi ve sahaya sürülen 11'de bulunmadı.
 
BARÇA TUTUK BAŞLADI
 
İlk dakikalardan itibaren baskılı ve rakip kaleyi abluka altına alması beklenen bir görüntüde olmasına kesin gözüyle bakılan Barcelona, maça oldukça tutuk başladı.
 
İspanyol ekibinin aksine de, ilk maçta attığı 4 golle büyük bir avantajı olmasına rağmen Bayern Münih Arjen Robben ve Thomas Müller ile Barça kalesinde tehlikeler yarattı.
 
İLK YARI SESSİZ GEÇTİ
 
İlk yarıda iki ekip de yakaladıkları şansları kullanamazken, Barça neredeyse hiç önemli pozisyon yakalayamadı.
Bayern Münih ise hızlı oyuncularıyla rakip kaleyi tehdit etti. Ancak aradıkları golü bulamadılar. İlk yarı 0-0 sona erdi.
 
VE ALABA CAMP NOU'YU YIKILDI
 
İkinci yarıda artık işi iyice zorlaşan Barcelona'ya karşın Münih yine etkili görüntüsünü sürdürdü ve aradığı golü de 49. dakikada buldu.
 
David Alaba'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Arjen Robben , karşısındaki savunmacı Adriano'yu geçerek kendisine has ayak içi vuruşuyla uzak kale direğinin yanından ağları sarstı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
 
PIQUE NEREDEYSE AĞLIYACAKTI
 
72. dakikada bu sefer Gerard Pique'nin kendi kalesine attığı gol Alman ekibinin 2-0'lık üstünlüğü yakalamasını sağladı.
 
Franck Ribery sol kanattan Daniel Alvess'i karşısına alarak son çizgiye indi. Yerden sert bir orta yaptı ve Pique'nin müdahalesi sonrasında meşin yuvarlak kaleye yöneldi ve gol oldu. Bu golün sonrasında İspanyol oyuncu büyük bir üzüntü yaşadı.
 
MÜLLER FARKI 3'E ÇIKARDI
 
76. dakikada bu sefer sahneye Thomas Müller çıktı. Franck Ribery Alex Song'u geçti ve arka direğe doğru kusursuz bir orta yaptı.
 
Marc Bartra ve Adriano'nun yanından yükseleln Alman oyuncu da iyi bir kafa vuruşu ile Victor Valdes'i mağlup etti ve farkı 3'e çıkardı.
 
Kalan dakikalarda başla gol olmadı ve Bayern Münih iki maç sonunda 7-0'lık bir skorla Barcelona'yı geçerek finale adını yazdırdı.