Almanya’da faaliyet gösteren DİTİB Eyalet Gençlik Birlikleri, “Hizmetlerde Yeni Yöntem ve İşbirliği Alanları” konulu çalıştay için Türkiye’ye geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde, 3-7 Eylül tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek çalıştay öncesi 40 kişilik heyet, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday’ı ziyaret etti.

Müftü Özbuğday, heyeti Mevlana ve hoşgörü şehri Konya’da görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, yurt dışındaki vatandaşlara dini ve sosyal hizmetler götürmekte olduğunu ifade eden Özbuğday, “Başkanlığımız bu hizmetleri oradaki dernek, vakıf ve birlikler vasıtasıyla yürütmektedir. İşte bu dernek ve vakıflardan önemli olan bir kuruluşta, Almanya’daki DİTİB’tir. Bu teşkilatımız, Diyanet İşleri Başkanlığımızla işbirliği yaparak, Almanya’daki vatandaşlarımıza dini ve sosyal hizmetler sunmaktadır. Bugüne kadar da çok önemli hizmetler vatandaşlarımıza sunmuştur" dedi.

DİTİB Eyalet Birliği Koordinatörü Ayten Kılıçarslan ise, 1984 yılından beri hizmet veren birliğin 2009-2010 yıllarından bu yana 16 ayrı eyalette çalışmalar yaptığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Müftü Özbuğday, Koordinatör Kılıçarslan ve beraberindeki heyete hediyeler verdi.


İHA