İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bombalı saldırılarda yaralanan Filistinliler, Türkiye’nin insani yardım amacıyla oluşturduğu hava koridoru sayesinde getirildikleri hastanelerde, baştan aşağı tetkikten geçirilerek tedavi ediliyor.

Gazze’deki bombalı saldırıda kolu, iki parmağı kopan, vücudunun hemen hemen her yerine isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralanan Filistinli Cemal Doghmosh da mevcut yaralanmalarının dışında yıllardır diyabet hastası olduğunu yapılan tetkiklerden öğrendi.

İzmir’de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Cemal Doghmosh, saldırıda nasıl yaralandığını, sağlık durumunu ve Türkiye’deki tedavi sürecini AA muhabirine anlattı. 

Gazze’de oto parçaları satan iş yerinin olduğunu belirten Doghmosh, İsrail’in bombalı saldırısında dükkanının da isabet aldığını ve içeride otururken bir anda gökyüzünden ateş gibi bir cismin iki bacağının arasına düştüğünü dile getirdi. 

Doghmosh, patlamanın şiddetiyle bağırsaklarının dışarıya çıktığını, sol eliyle bağırsaklarını karın bölgesine yerleştirmek isterken kolunun kopuk olduğunu gördüğünü ifade ederek, o anları şöyle anlattı: 

’Ayaklarımda çok aşırı yanmanın olduğunu ve sıkıntılı olduğunu gördüm. Bombardımandan sonra 10 dakika kadar iş yerinde sandalye üzerinde bekledim. Daha sonra amca oğullarım geldi, sandalyeyle birlikte beni arabanın arkasına koyup hastaneye götürdüler. Bunlar olurken baygın değildim, kendimdeydim ve her şeyi hatırlıyorum. Sağ elimdeki iki parmağı kesip geri kalanını diktiler. Üçüncü bir parmağa da müdahale edildi. Vücudumun her yerinde şarapnel parçaları var, yaralar var. Sağ ayağımın arka kısmında parça alıp bacağımın iç kısmına monte edildi.’

’Türk kardeşlerime teşekkür ediyorum’

Tedavileri için Türkiye’nin devreye girmesiyle birlikte İzmir’e getirildiklerini, burada her türlü tedavilerinin yapıldığını belirten Doghmosh, hastanede genel sağlık durumlarına da bakıldığını ifade etti. 

Doghmosh, yapılan tetkiklerde aslında yıllardır diyabet hastası olduğunu öğrendiğini, bunu kabullenmekte zorluk çekse de gereken her türlü tedavilerinin en iyi şekilde yapıldığını dile getirdi. 

Filistinliler olarak Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu bildiklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Doghmosh, şunları söyledi:

’Bizi Türkiye’ye getirip tedavi ettirdiği için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum. Bütün Türk kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum. Bizle ilgilendiler, tedavi ediyorlar, her şeyi yapıyorlar.’

Kaynak: AA