Dünya genelinde yüz milyonlarca evde Noel’in sembolü olan çam ağaçları süslendi. Hristiyanlar yakınları için milyarlarca hediyeler aldı. Bu yıl Noel sektörünün 66 milyar doları bulduğu belirtildi. Sadece ABD’de 1.9 milyar dolarlık yapay çam ağacı satıldı. 1.3 milyar nüfuslu Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Noel Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada, Suriye ve Irak’taki savaş mağdurlarının durumuna dikkat çekerek Ortadoğu, Afrika ve Ukrayna için barış ve umut diledi. Papa, şiddet mağduru çocuklar için derin üzüntüsünü ifade ederek, “Bu Noel bayramında çok fazla gözyaşı var” dedi. Papa Franciscus, “Umarım, Noel tüm  dünyada yerlerinden edilmiş sürgündeki insanlara, mültecilere, çocuklara, yetişkinlere ve yaşlılara ümit verir” diye konuştu.


AVUSTRALYA
Yaz mevsimini yaşayan Avustralya’da halk Noel kutlamaları için plajlara akın etti. Noel’i sıcak bir iklimde geçirmek isteyen binlerce turist de bu ülkeyi tercih etti. Noel Baba kıyafetli sörfçüler renkli görüntüler oluşturdu.

ENDONEZYA
Pasifik ülkesi Endonezya, Noel’e sel felaketiyle girdi. 20 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin kaybolduğu sel felaketi yüzünden 15 bin aile evlerini terk etmek zorunda kaldı. Jawa adasındaki Noel ayini de sular altındaki kilisede yapıldı.

VATİKAN
Papa Francis, St Peter’s Bazilikası’ndaki törende Hz. İsa’nın bebekliğini temsil eden heykeli
böyle öptü.

GAZZE
İsrail bombardımanıyla harabeye dönen Gazze’nin Şucaiyye mahallesinde Filistinli Samih Vadi, Noel Baba kılığına girip enkazlar arasında dolaşarak çocuklara hediyeler dağıttı.

SURİYE
Dördüncü yılına yaklaşan iç savaşla boğuşan Suriye’deki Hıristiyanlar Noel’i çok zor şartlar altında kutladı. Humus’ta çam ağacı bulmakta zorluk çeken Hristiyanlar yıkılan binaların arasında molozlardan ağaç biçiminde bir tepe yaptı. Üzerini de yeşil bezle kapladı.