Uluslararası Polis Akademileri Birliği ve Türkiye Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı; aralarında Tacikistan, Belarus, Malezya, Suudi Arabistan, Sudan’ın akademi başkanlarının da bulunduğu heyetle Konya’ya geldi. Heyet ilk olarak İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal’ı ziyaret etti.

Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip kentin Konya olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Namal, “Biz 5 bin civarında personelle güvenlik hizmetlerini yürütüyoruz. Konya, ülkemizin özellikle güvenlik açısından en güvenli illerinden bir tanesidir” dedi.

İLK POLİS TEŞKİLATI ÇATALHÖYÜK'TE KURULMUŞ

42 ülkenin polis akademisi başkanlarından oluşan Uluslararası Polis Akademileri Birliğinin (İNTERPA) Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, 8 üyenin katılımıyla Konya ziyaretini gerçekleştirdiklerini söyledi. Türk Polis Akademisi'nin 42 üyenin olduğu INTERPA Başkanlığı ile sekretaryasını yaptığını vurgulayan Fındıklı, "Amacımız, dünya polis akademileri arasında birlik bütünlük ve eğitim standardını sağlamak, insanlara daha medeni, kaliteli ve güzel hizmetler sunabilmektir. İlk ziyaretimizi Konya’ya gerçekleştiriyoruz. Konya’yı seçmemizin birçok sebebi var. Örneğin dünyada ilk polis teşkilatının kurulduğu yer Konya’dır. Polis teşkilatı Konya’ya bağlı Çatalhöyük'te kurulmuştur. Yapılan arkeolojik araştırmalar bunu gösteriyor. Bundan dolayı Konya polis tarihi açısından çok önem arz etmektedir. Sık sık dile getirdiğim sözün sahibi olan Hazreti Mevlana Konya’da yatmaktadır. Hazreti Mevlana’nın dediği gibi, 'Bir mum bir muma ışık vermekle kendi ışığından bir şey kaybetmez', bilakis ışıklar daha da yükselir, daha parlak, daha aydınlık hale gelir. İşte bizler de dünya polis akademileri arasında böyle bir bilgi alışverişi yapıyoruz, yani mumlarımızı birleştiriyoruz” dedi.

Konya'nın Türkiye’nin en güvenli, en düzenli, suç oranları en düşük, yaşanabilen en sağlıklı kentlerinden biri olduğuna da vurgu yapan Fındıklı, bir yerin bu kadar güvenli olmasının temelinde Mevlana’nın manevi etkilerini görmekte olduğunu ifade etti.


İHA