Türkiye Turizm ve Seyahat Acenteleri-TÜRSAB Genel Başkan Adayı Emin Çakmak, Konya'daki turizm ve seyahat acenteleri ile biraya gelerek, Konya'nın turizmde dünya markası olmaya layık olduğunu ve hak ettiği yere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

TURİZMDE BİR MERKEZ OLMA HEDEFİMİZDEDİR
Konya'daki Turizm ve Seyahat Acenteleri ile Selçuk Şems otelde buluşan TÜRSAB Genel Başkan Adayı Emin Çakmak, Konya'nın turizmde hak ettiği yere gelmesi için birlikte çalışacaklarını belirterek, "Konya'da mülki ve yerel yönetimlerle birlikte özel sektörün yaptıkları turizm çalışmaları ve yatırımları turizmde bir merkez olma alanda hedefimizdedir. Ülkemizin sağlık turizminde 5. sırada yerini alacaktır.
Buna hep birlikte katkı sunacağız. 20 milyar dolarlık geleceği olan sağlık turizmi 3,5 milyar dolara ulaşınca Devletimiz gereken tanıtım için teşvik vererek bugün 4.2 milya dolar hacme ulaşmasını sağlamıştır

VUSLAT YILDÖNÜMÜ PROGRAMLARININ SÜRESİ UZATILMALIDIR
Hz. Mevlana'mn Vuslat Yıldönümü programlarının yolunda önemli bir yol aldırdı. Son yıllardaki otel yatınmlanyla iyi bir yere geldi. Konaklama sorunu yok. Göreve geldiğimizde Konya'nın turizmde hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Ülkemizde Mevlana şehri Konya 3. kültür şehrimizdir. Bütün özellikleriyle dünya markası olmaya layık bir şehirdir. Hz. Mevlana'mn insanlık âlemine bırakmış olduğu söylemlerine ve mesajlarını dünya genelinde öne çıkaracağız" dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDE GELİŞMELER İYİDİR
Son yıllarda Konya'nın Sağlık Turizminde önemli bir ivme yakaladığına dikkat çeken Emin Çakmak, "Sağlık Turizminde Konya önemlidir. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sağlık turizmi sayfamızda Konya'nın sekiz sayfası var. Özellikle ameliyatlar için Konya'ya hastalar geliyor. Acente olarak bizde bu hizmeti veriyoruz. Zincir hastaneler burada açılıyor. Konya bu süresinin uzatılması gerektiğini vurgulayan Emin Çakmak, "Şunu rica ediyorum. Şeb-i Arus törenlerinin sürelerinin uzatılmasını istiyoruz. En az 15 güne çıkartılmalıdır. İçinin doldurulması da önemlidir. Mülki ve yerel yönetimlerle birlikte turizmciler 15 günlük programı doldurabilirler. Bunun yanında tur operatörleri Konya'ya teşvik edilmelidir. Tur operatörlerini teşvik ettiğiniz ve destek verdiğiniz sürede onlarda konaklamayı tercih ederler. Zengin olan Konya mutfağı tur operatörlerine tanıtılmalıdır. Ancak bugüne kadar bu başarılamadı. İnşallah bundan sonra bunu hep birlikte başarırız. Önünde de hiçbir engel yok. Çünkü turizmde önemli bir destinasyonu var. Potansiyeli var. Haketteği yerdi mi? elbette değildir. Hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz" diye konuştu.

TREN TURİZMİ KONYA'YA BÜYÜK BİR KATKI SAĞLAYACAK
Emin Çakmak, Tren Turizminin Konya Turizmine büyük bir katkı sağlayacağını dile getirerek, "Konya yıllık 3 ile 4 milyon arasında yabancı turist ağırlayacak noktaya taşıyacağız. Bu sayılara ulaşmamız için bir engel yok yeter ki etkili ve doğru tanıtım yapalım, Bu sayı neden artmasın. Neden turizm geliriniz yükselmesin. Ülkemizin turizm kültürlerini İstanbul'dan başlayıp, Kars'ta bitirecek bir Tren Turizmi projesini hayata geçireceğiz. Şu an proje hazırdır. Start vereceğiz. Özellikle bu projenin içinde Konya önemli bir yerde olacaktır. Tren Turizmi 15 vagondan oluşacak, 15 günde bir gece 120 tane yüksek gelirle turist Konya'da konaklamalı kalacaktır. Misafirlerimize Konya'da Sema'yı izlettirecek, ören yerlerini gezdirecek ve Konya'nın mutfağım sunacağız. Konya'yı dünya pazarlarına taşıyacağız" şeklinde konuştu Atilla Özdemir, Genel Merkez Yönetimine Aday TÜRSAB genel merkez yönetiminde Anadolu'ya önem vereceklerini de ifade eden Emin Çakmak, bu konuda şunları söyledi: "Yeni dönemde TÜRSAB Genel merkez yönetiminde Anadolu'ya daha çok önem vereceğiz. Anadolu asıl rolü oynayacaktır. Konya bu anlamda önem verdiğimiz şehirlerdendir. Daha önce birkaç kez TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu başkanlığı yapan ve Özceylan Turizmin Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özdemir genel merkez yönetim kurulu üyeliğine adayımızdır." dedi.

A24