Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da AK Parti İl Teşkilatı mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, hiç kimsenin yaşam tarzıyla ve giyimiyle dertlerinin olmadığını ifade etti.

"Başı açık, başı örtülü, hepsi bizim kardeşimiz, canımız ciğerimiz. Bunları ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok" diyen Erdoğan, geçmişte bu nedenle üniversiteler ve devlet dairelerine girilemediğini söyledi.

Şimdi, bu gençlerin hepsinin okullarına rahatça gidebildiğini, devlet dairelerinde göreve başladıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne oldu ya, Türkiye bölündü mü, parçalandı mı? Herkes birbirine mi girdi? Hayır. Bakıyorsunuz aynı salonda, aynı yerde, yan yana başörtülü, başı açık hizmet veriyorlar. Kime? Milletimize. Ne oldu? Bir sıkıntı var mı? Neydi bu eza, cefa, neydi zulüm?"

Sadece bir gazetenin belge olarak kabul edildiği bir süreç yaşandığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"O gazetede çıkan haberler belge oldu. Düşünebiliyor musunuz? Ve onunla AK Parti'yi kapatacaklardı. Yani millet, yüzde 47 oyla parlamentoya göndermiş, parlamentonun içinde yüzde 63 milletvekiline sahipsin, böyle bir dönemde sizi kapatacaklar. Böyle bir şey olabilir mi? İşte buna çok açık. net, sivil darbe denir. Bunu yapmak istediler ama hamdolsun... Çok tuzaklar kurdular. Bütün bu tuzakların üzerinde asıl tuzağı hak kurar, hak. Ve başarılı olamadılar. Çünkü biz hiç kimsenin kimliğiyle etnik kimliğiyle diliyle diniyle mezhebiyle asla uğraşmadık, böyle bir derdimiz de yok. Olmadı, olmayacak. Herkese eşit mesafedeyiz."

"İZMET NAMINA HİÇ BİR ŞEY YOK"

Erdoğan, AK Parti'nin yerel yönetimlerde artık bir marka haline geldiğini belirterek, AK Parti'li belediyelerle diğer belediyeler arasındaki farkın ortada olduğunu söyledi.

Erdoğan, büyükşehirlerde, var oldukları her ilde, ilçede, beldede çok önemli işler yaptıklarını, çok önemli eserler inşa ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"CHP'li, MHP'li, BDP'li belediyelere bakıyorsunuz, hizmet namına, eser namına, yatırım namına hiçbir şey yok. Her birinden bir yolsuzluk hikayesi çıkıyor, her birinden bir başarısızlık öyküsü çıkıyor. Bu yüzden hizmet siyaseti yerine kimlik siyasetini, istismar siyasetini benimsiyorlar. Bu yüzden ideolojiye, hamasete sığınıyorlar."

"BİZ BİR GÖNÜL HAREKETİYİZ"

"Millete sırtını dönmek, millete küsmek, kendisine oy vermeyene 'aptal, bidon kafa, göbeğini kaşıyan adam' demek muhalefetin siyasetidir Türkiye'de" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz bir gönül hareketiyiz, biz gönülleri kazanıncaya, gönülleri fethedinceye kadar bu yolda yürüyeceğiz. Biz bu ülkede yaşayan, bu ülkeye aidiyet bağı olan, bu ülkeyi seven, bu ülkenin gelişmesini, büyümesini, kalkınmasını isteyen herkesle gönül bağı kurabiliriz. Bizim Anadolu'yla da Trakya'yla da aramızda özel bir bağ var. Bizim 7 coğrafi bölgeyle de aramızda özel bir bağ var. Çünkü AK Parti, sadece bir bölgenin partisi değildir. AK Parti, sadece bir zümrenin, bir etnik unsurun partisi değildir. AK Parti, bir etnik kimliğin, bir ideolojinin, dar bir anlayışın partisi asla değildir. Biz AK Parti olarak 76 milyon insanımızın tamamına sesleniyor, tamamına hitap ediyor, tamamına kucak açıyoruz."