Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm sürecinde gündeme gelebilecek talepler konusunda, "Yeter ki ülkemizin bu değerler silsilesi içindeki yapısından, bizden kimse herhangi bir feragat istemesin" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçak ''ANA'' ile saat 21.20'de Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gitti. Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
"BİRLİĞİMİZİ BOZACAK BİR ŞEY TALEP ETMESİNLER"
 
Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde gündeme gelebilecek talepler konusunda, ''Yeter ki ülkemizin bu değerler silsilesi içindeki yapısından, bizden kimse herhangi bir feragat istemesin. Kimse bizden kalkıp da milli birliğimizi bozmaya yönelik bir şey talep etmesin ''dedi.
 
Bölücü terör örgütünün tehditleri ortadan kalktığı zaman operasyonların duracağı mesajını da veren Başbakan Erdoğan, "Silahlar bırakılsın, gömülsün. Gideceklerse gidebilirler, ülkemizde kalmak isterlerse zaten suça bulaşmamış olanlar için zaten hanelerine, ailelerine annelerine, babalarına kavuşabilirler" diye konuştu.
 
DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI
 
(Demirtaş'ın 'Etle tırnak değiliz, onurlu, eşit iki halk olacağız' açıklamalarının hatırlatılması ve 'tutsak' kelimesine yapılan itirazlar üzerine) Bu ülkede iki eşit halk tabirini yaparsanız bu ayrımcılıktır.
 
Etle tırnak 76 milyonun birbiriyle kaynaşmasıdır. Etle tırnak ideal olandır. Ben Kürt kardeşlerimle etle tırnak gibiyim. Şu halk bu halk diye ayrım yok. Bizi zaten birbirimizden ayıran husus bu. Ana muhalefet partisinin yaklaşımı tabi ayrı bir dert. Yanında hukukçular da var ama onlar anlamıyor tabii ki. Cezaevlerinde tutsak olmaz, tutuklu olur. Herhalde bunu öğrenmiştir. 
 
KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP
 
Ana muhalefet partisinin yaklaşımı tabi ayrı bir dert. Yanında hukukçular da var ama onlar anlamıyor tabii ki. ''Türkiye Cumhuriyeti'nin cezaevlerinde 'tutsak' olmaz, tutuklu olur. Karakollarında da gözaltı olur. (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) Herhalde bunu öğrenmiştir.''