İstanbul'da Fair Play Ödülü'nü törenle alan Konya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilginin odağı oldu. TMOK Başkanı Prof.Uğur Erdener'in özel olarak kutladığı Hançerli, "Olimpiyat Parkı ve Fair Play Müzesi'yle dünyaya örnek oldunuz. Sporda Mevlana ruhunu en anlamlı şekilde ortaya koydunuz" dedi.

İstanbul'daki toplantıda Fair Play Komitesi Başkanı Erdoğan Arıpınar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'den, hoşgörü'nün başkenti Konya'daki Olimpiyat Parkı'nda Fair Play Toplantısı yapma arzusunu dile getirdi. Başkan Hançerli teklife olumlu yaklaştı.

Konya'da tesis ettiği Olimpiyat Parkı ve Fair Play Müzesi ile şehrimize bir Fair Play ödülü daha kazandıran Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ödülünü Konya, Karatay ve hoşgörüyü özümsemiş tüm hemşerileri adına aldığını söyledi. İstanbul Ataköy'deki Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi merkezinde yapılan ödül törenine üst düzey bürokratlarıyla katılan Başkan Hançerli, törenin ilgi odağı oldu. Törende fair play ödülüne layık görülenler sırasıyla mükafatlarını alırken, Karatay Belediyesi'nin tesis ettiği sportif değerler toplantı salonundaki dev ekranda görsel olarak yansıtıldı. Sunumda Konya'nın hoşgörü ve fair playi en iyi yaşayan ve yaşatan şehir olduğuna vurgu yapılarak, Fair Play Kutlama Mektubu Ödülü'nün gerekçesi şöyle belirtildi: "Karatay Olimpiyat Parkı içinde hoşgörüyü sportif faaliyetlere taşımak, sporseverlerde Fair Play bilincini oluşturmak için Fair Play Müzesi oluşturuldu. Müzede, Türkiye'de ve Dünya'da Fair Play Ödülü alan Konyalı sporcular, Olimpiyat Oyunları'nda ve uluslararası şampiyonalarda başarı sağlamış sporcu - antrenör ve idarecilerin özgeçmişleri ve fotoğrafları yer alıyor."

Büyük alkış toplayan, dev ekrandaki bu sunumun ardından, ödülünü TMOK yöneticisi Gürsel Şen'in elinden alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilginin odağı oldu. Toplantının sonunda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof.Dr.Uğur Erdener, TMOK Türkiye lideri Erdoğan Arıpınar, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin tüm ileri gelenleri Başkan Hançerli'nin yanına gelerek ayrı ayrı tebrik ettiler. TMOK Başkanı Prof.Uğur Erdener, Başkan Hançerli'ye "Olimpiyat Parkı ve Fair Play Müzesi'yle dünyaya örnek oldunuz. Sporda Mevlana ruhunu en anlamlı şekilde ortaya koydunuz" dedi. Başkan Hançerli de, TMOK Başkanı Prof.Erdener'e, "Hazreti Mevlana, Konya ve merkez ilçemiz Karatay'ın bağrında yatıyor. Mevlana'nın dünyaya saçtığı ışık fair play'i de kapsıyor. Biz Olimpiyat Parkı'mız ve Fair Play Müzemizle, hizmet ağımıza bir halka daha ekledik. Sizleri Mevlana Törenleri'nde aramızda görmek isteriz" dedi.