Galatasaray'da ki 6.şampiyonluğunu yaşayan Fatih Terim, Kanaltürk'te yayınlanan 'Top Bizde Özel' programına konuk oldu. "Yabancı serbest bırakılsın, hep diyorum. Ama İngiltere’deki gibi sınır olsun. Başkaları serbest oynuyorsa biz onlarla Avrupa’da nasıl rekabet edeceğiz” 
 
“Savunmaya, sol beke, ön tarafa (forvete), Melo kalsa da kalmasa da orta sahaya transfer yapacağız. Melo’nun olup olmayacağına bakacağız, Alper için görüşüyoruz” 
 
"Barcelona önce bir gelsin, çok yüksek rakamlar versin, ondan sonra konuşuruz. Ama şu an çok iyi teklifler de olsa kesinlikle Muslera’yı bırakmayı düşünmüyoruz” 
 
Galatasaray’da ki 6.şampiyonluğunu yaşayan Fatih Terim, Kanaltürk’te yayınlanan ‘Top Bizde Özel’ programına konuk oldu. Cim Bom’un hocası, önümüzdeki sezonla ilgili açıklamalar yaptı. Yabancı sınırının kalkmasını savunan Terim’in açıklamalarının önemli bölümleri şöyle... 
 
Real Madrid’e elendiğimize çok üzüldüm. Bir gol çok şey değiştirebilirdi. Bu kadar kolay gol yemeyi beklemedim açıkçası. Ronaldo’nun golü ofsayttı. Drogba’nın pozisyonuna ofsayt verdi mesela. Vermese ne olurdu? Buralarda hep olursanız size olan hatalar da azalır. 
 
‘Yabancı yasağı delindi’ 
 
Yabancı oyuncu serbest olsun dedim ama sınır olsun. İngiltere’deki gibi. Örneğin milli takımda belirli süre oynama şeklinde. Başkaları serbest oynuyorsa nasıl rekabet edeceğiz. O zaman da bu yasağın delineceğini söyledim. Nitekim oldu, bazıları Türk yapıldı. 
 
Türkiye’de Türk oyunculara çok para veriliyor. Benim bir Türk oyuncum varsa ve yabancıdan iyiyse onu oynatırım. Kanunla ve yasakla bir yere gelemeyiz. Türk oyuncusu iyiyse zaten o oynamalıdır. İspanya yabancı cenneti ama milli takımı Dünya Şampiyonu. 
 
‘İstifayı falan düşünmedim’ 
 
Gençlerbirliği maçından sonra istifayı falan düşünmedim. Düşünün Burak’ın havadan bacağının arasından geçti top. Çok harcadık. Biz 1-2 maçta değişik bir huy edindik. Zora geldiğimizde, sıkışınca iyi oynamak diye bir şey çıktı ve ben de bunu sevmiyorum. 
 
Rakiplerimizle çatışmadık. Onlara saygı duyduk. Böyle bir zamanda ceza yemem hoş olmadı. Tek kelime etmedim hakeme. Geçen sene de dahil tek kelime etmedim. Penaltı olan pozisyon hakkında bile konuşmadım. O yüzden bu ceza beni çok üzdü. 
 
‘Masumum demiyorum, mağdurum’ 
 
Devre arası seminerinde bizi örnek gösterirseniz hakemlerin beynine de işlenen bu olur. Masumum demiyorum, mağdurum diyorum. Saçmalıklar silsileler halinde. Oraya giremez, buradan çıkamaz. Ben topu ters tarafa vurdum mesela. 1 maçlık ceza da kulübe verilen bir zarar. 
 
Ben kulübede olmadığım zaman şampiyonluk gitseydi bazı yerler bunun sorumlusu olarak beni gösterebilir mi? Elbette gösterebilir. Cezalar ertelenmeli de, paraya da çevrilmeli bence. Çok fahiş bir hata olmadıkça bu kararlarda diretemezsiniz. 
 
‘Melo için şartları zorlarız’ 
 
Sneijder çok yetenekli, ancak 4 ay veya daha fazla gibi bir süreç oynamadığı için eksikti. İlk geldiğinde 4-4-2 oynuyorduk ve ben onu sola koydum, olmadı. İyi bir oyuncuyu kazanmak adına orta üçlünün ortasına koydum. Bizimle beraber sezon başı geçirmediği için eksikti. Ama bu sezon geçirecek. Daha da iyi olacak. 
 
Melo’nun önümüzdeki sezon olup olmayacağına bakacağız. Melo konsantre olduğunda Avrupa’nın en büyüklerinden biri. Şartlarımızı zorlayacağız. Son 5-6 maç mükemmele yakın oynadı. Alper (Potuk) konusunda ise yöneticilerimiz görüşüyor. Bir kısım gidenler de olacak. 
 
‘Oturmuş bir kadromuz var’ 
 
Muslera’ya teklif gelse de ben bırakma niyetinde değilim. Biz onu hiçbir yere veremeyiz. Barcelona bir gelsin, rakamlar bir gelsin ondan sonra görüşürüz. Kulübün menfaati doğrultusunda bir olay varsa bile vermeyi düşünmüyoruz. 
 
Stoper olarak önceliğimiz var, sol bek de bakıyoruz. Ön tarafa da bakıyoruz. Melo varsa da yoksa da orta sahaya bakıyoruz. Bu sene, geçen seneki gibi ihtiyaç sahibi değiliz. Eksik yerleri önemli oyuncularla kapattığımız zaman ileriye daha da güzel bakabileceğimizi düşünüyoruz. Geçen senelere göre daha oturmuş bir kadromuz var.