Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 6. hafta maçında, yarı finale çıkmayı garantileyen Fenerbahçe , konuk ettiği 1461 Trabzon 'a 3-2'lik skorla mağlup oldu. 1461 Trabzon, TT Arena'da mağlup ettiği ve kupadan elediği Galatasaray'dan sonra, bir başka büyük takımı da deplasmanda 3-2 yenerek büyük bir sürprize imza attı. Ama bu skor bordo mavili takımın elenmesine engel olmadı.
 
MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI:
 
-Fenerbahçe 31. dakikada Caner'in attığı gol ile 1-0 öne geçti. Caner savunmadan seken topa ceza sahası dışından sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.
 
-1461 Trabzon 36. dakikada Mustafa'nın golüyle 1-1'lik eşitliği sağladı. Göksu sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Mustafa Tiryaki topu Mehmet Topal'dan kaptı, dar açıdan kaleye vurdu ve top ağlarla buluştu.
 
-Fenerbahçe 39. dakikada Selçuk Şahin'in attığı golle 2-1 öne geçti. Caner sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Selçuk Şahin yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.
 
-1461 Trabzon 65. dakikada Yusuf'un attığı golle 2-2'lik beraberliği sağladı. Yusuf savunmanın arkasına atılan topla buluştu, kaleci ile karşı karşıya aşırtma vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu.
 
-1461 Trabzon 86. dakikada Jebrin'in attığı golle 3-2 öne geçti. Jebrin orta alandan topu aldı, sol kanattan hızla ilerledi uzak köşeye yerden sert vurdu ve top ağlarla buluştu.
 
Maçın skoru: Fenerbahçe 2-3 1461 Trabzon...
 
Maçın Dakika Dakika Özeti : 

 

90 Dk. Hakem Hakan Ceylan maçı bitiren düdüğü çalıyor. Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 6. hafta karşılaşmasında 1461 Trabzon karşılaşmayı 3-2 kazanıyor ve puanını 5'e yükseltiyor.
90 Dk.1461 Trabzon'da Sıddık rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
89 Dk. 4. Hakem Hakan Akmısır maçın sonuna 3 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
87 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! 1461 Trabzon Jebrin'in attığı gol ile 3-2 öne geçiyor.Jebrin orta alandan topu aldı, sol kanattan hızla ilerledi uzak köşeye yerden sert vurdu ve top ağlarla buluştu.
87 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! 1461 Trabzon Jebrin'in attığı gol ile 3-2 öne geçiyor.
85 Dk.1461 Trabzon'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 32 numarayla Yusuf, Giren oyuncu 16 numarayla Hasan Batuhan Artarslan
84 Dk. Fenerbahçe atağında Cristian ceza sahası içinde kaleye şut denedi ama top üstten auta çıktı.
83 Dk. 1461 Trabzon atağında Yusuf sağ kanattan hızla ilerledi, ceza sahası içine girdi, kaleye sert vurdu ama top kaleci Serkan'da kaldı.
81 Dk. Fenerbahçe'de Semih bir kez daha serbest vuruşu kullandı, direkt kaleye vurdu ama top baraja çarparak uzaklaştı.
80 Dk.1461 Trabzon'da Jebrin barajı bozduğu için Sarı Kart gördü.
79 Dk. Fenerbahçe'de Semih ceza sahası önünden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu top kaleci Fatih'ten kornere çıktı ama hakem Jebrin'in barajı bozduğuna karar vererek atışı tekrarlatacak.
78 Dk. Fenerbahçe atağında Beykan sol kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.
77 Dk. 1461 Trabzon atağında Abdülkadir ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
76 Dk.1461 Trabzon'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 1 numarayla Barış, Giren oyuncu 21 numarayla Mehmet Sıddık İstemi
76 Dk.Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 38 numarayla Mehmet Topuz Giren oyuncu 17 numarayla Recep Niyaz
75 Dk.Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 27 numarayla Krasic Giren oyuncu 16 numarayla Cristian
74 Dk.1461 Trabzon'da Gökhan rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
73 Dk. 1461 Trabzon atağında Yusuf ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Serkan'da kaldı.
72 Dk. 1461 Trabzon'da Göksu sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
69 Dk. 1461 Trabzon'da Barış sağ kanatta ofsayt pozisyonunda kaldı.
67 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! 1461 Trabzon Yusuf'un attığı gol ile durumu 2-2 yapıyor.Yusuf savunmanın arkasına atılan topla buluştu, kaleci ile karşı karşıya aşırtma vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu.
67 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! 1461 Trabzon Yusuf'un attığı gol ile durumu 2-2 yapıyor.
65 Dk. 1461 Trabzon atağında Gökhan ceza sahası içinde sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
63 Dk. 1461 Trabzon'da Yusuf sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Abdullah yükseldi kafayı vurdu top direkten geri döndü, sonrasında Gökhan kale önünde direkten gelen topa sert vurdu kaleci Serkan çıkardı bir kez daha vurdu ama top üstten auta çıktı.
62 Dk.Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 88 numarayla Caner Giren oyuncu 28 numarayla Beykan Şimşek
61 Dk.1461 Trabzon'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 9 numarayla Mustafa Tiryaki, Giren oyuncu 77 numarayla Abdullah Halman
60 Dk.Fenerbahçe'de Serdar Kesimal rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
58 Dk. 1461 Trabzon'da Yusuf sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Mustafa ön direkte kaleye doğru kafayı vurdu ve kaleci Serkan son anda topu çıkardı.
57 Dk.Fenerbahçe'de Caner rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
56 Dk. Fenerbahçe'de Krasic sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine uzun oynadı ama kaleci Fatih çkarak topu uzaklaştırdı.
54 Dk. Fenerbahçe atağında Salih sağ kanattan ceza sahası içine uzun oynadı, Semih kafayı vurdu ama top kaleci Fatih'te kaldı.
52 Dk. 1461 Trabzon atağında Mustafa Tiryaki ceza sahası önünden kaleye sert vurdu ama kaleci Serkan topu köşeden çıkardı.
51 Dk. 1461 Trabzon atağında Mustafa Tiryaki ceza sahası içine arapasını verdi ama kaleci Serkan çıkarak topun sahibi oldu.
48 Dk. Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Caner sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Krasic topla buluştu, kaleci ile karşı karşıya yerden plase vuruşunu yaptı ve top direğin dibinden auta çıktı.
47 Dk. 1461 Trabzon atağında Yusuf sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Serkan'da kaldı.
46 Dk.Fenerbahçe hakem Hakan Ceylan'ın düdüğüyle ikinci devreye başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.
45 Dk.Hakem Hakan Caylan ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona eriyor.
45 Dk. 4. Hakem Hakan Akmısır ilk yarının sonuna 1 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
43 Dk. Fenerbahçe atağında Krasic sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma araya girerek topu kazandı.
41 Dk. 1461 Trabzon atağında Yusuf sol kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunma topu uzaklaştırdı.
39 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Selçuk'un attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.Caner sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Selçuk Şahin yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.
39 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Selçuk'un attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.
37 Dk. Fenerbahçe atağında Salih sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.
35 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! 1461 Trabzon Mustafa Tiryaki'nin attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.Göksu sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Mustafa Tiryaki topu Mehmet Topal'dan kaptı, dar açıdan kaleye vurdu ve top ağlarla buluştu.
35 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! 1461 Trabzon Mustafa Tiryaki'nin attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.
33 Dk. Fenerbahçe atağında Semih sağ kanata uzun oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
31 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Caner'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Caner savunmadan seken topa ceza sahası dışından sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.
31 Dk.GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Caner'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.
30 Dk. 1461 Trabzon atağında Yusuf sağ çaprazdan uzak köşeye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
29 Dk. Fenerbahçe atağında Semih ceza sahası içine hareketlenen Krasic'e pas vermek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
27 Dk. 1461 Trabzon atağında Yusuf sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Serkan'da kaldı.
25 Dk. Fenerbahçe atağında Krasic sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
23 Dk. 1461 Trabzon'da Mustafa ceza sahası önünden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top kaleci Serkan'da kaldı.
22 Dk. 1461 Trabzon gole çok yaklaştı.Barış sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Yusuf yükseldi kafayı vurdu ama top direkten geri döndü.
21 Dk. Fenerbahçe atağında Krasic havadan ceza sahası içine pasını verdi, Semih hareketlendi ama kaleci Fatih çıkarak topu kazandı.
20 Dk. Fenerbahçe'de Caner sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
18 Dk. Fenerbahçe atağında Krasic sağ kanattan çizgiye indi, arka direğe ortasını yaptı ama savunma topu kornere gönderdi.
16 Dk. 1461 Trabzon'da Barış sol çaprazdan serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama kaleci Serkan topu kornere çeldi.
15 Dk. 1461 Trabzon atağında Göksu kendi sahasından ileriye doğru uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı.
13 Dk. 1461 Trabzon atağında Barış sol kanattan topla ceza sahası içine girdi ama hakem daha öncesinde ofsayt kararı verdi.
11 Dk. Fenerbahçe atağında Caner sol kanata atılan topa hareketlendi ama savunma araya girerek topu taca gönderdi.
9 Dk. Fenerbahçe atağında Ziegler sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
8 Dk. 1461 Trabzon atağında Mustafa ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top yandan auta çıktı.
6 Dk. 1461 Trabzon atağında Barış sol kanattan ceza sahası içine girdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
4 Dk. Fenerbahçe atağında Krasic sağ kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Fatih'te kaldı.
3 Dk. Fenerbahçe'de Caner sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Mustafa topu uzaklaştırdı.
2 Dk. Fenerbahçe'de Caner sağ korner çizgisi yanından serbest vuruş kullandı ama savunma topu kornere gönderdi.
1 Dk.Karşılaşma 1461 Trabzon'dan Yusuf'un vuruşuyla başlıyor.
0 Dk. Fenerbahçe bu sezon yer aldığı Ziraat Türkiye Kupası grubunda 5 maçında 4 galibiyet 1 beraberlik aldı ve hiç kaybetmedi.
0 Dk. Geçen sezon 29 yıl sonra Ziraat Türkiye kupasını kazanan Fenerbahçe 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik (penaltılarla geçmişti) almıştı.
0 Dk. 1461 Trabzon takımı bu sezon Ziraat Türkiye Kupası gruplarında oynadığı 5 maçı da kazanamadı.
0 Dk. Fenerbahçe bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda 7 maça çıktı. Oynanan 7 maçta da forma giyen tek isim 1994 doğumlu Salih Uçan oldu.
0 Dk. Fenerbahçe 2005-06 sezonundan beri gruplu oynanan Türkiye Kupası'nda, grup aşamasında 5 kez lider olarak bir üst tura yükseldi.
0 Dk. 1461 Trabzon ise karşılaşmaya Fatih, Barış Memiş, Göksu, Abdulkadir, Mustafa, Mehmet, Jebrin, Gökhan, Yusuf, Caner ve Kadir Keleş ile başlayacak.
0 Dk. Fenerbahçe kalede Serkan Kırıntılı, savunmada; Orhan Şam, Mehmet Topal, Serdar Kesimal, Ziegler, orta sahada; Salih Uçan, Selçuk Şahin, Mehmet Topuz forvette ise Krasic, Semih, Caner 11'i ile sahaya çıkacak.
0 Dk. Karşılaşmayı İzmir bölgesinden Hakan Ceylan yönetecek. Yardımcılıklarını ise Emre Suna ve İbrahim Bozbey yapacak. 4. hakem ise Hakan Akmısır.
0 Dk. Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Fenerbahçe 13 puanla 1., 1461 Trabzon ise 2 puanla 4. sırada bulunuyor.
0 Dk. Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 6. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadında Fenerbahçe ve 1461 Trabzon karşı karşıya geliyor.