Fenerbahçe camiası dün son dönemlerin en büyük acılarından birini yaşadı. Önce futbolcu, ardından da profesyonel olarak Sarı-Lacivertli kulübe yaklaşık yarım asır hizmet veren Serkan Acar (65), yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü ve hayata gözlerini yumdu. Bir süredir tedavi gören Acar'ın vefatı Fenerbahçe'de şok etkisi yarattı. Onunla birlikte futbol oynama, çalışma ve kendisini tanıma fırsatı bulmuş isimler camianın 'Serkan abisi' için yas tuttu. Kötü haberle sarsılan isimlerin başında ise hiç kuşku yok ki Başkan Aziz Yıldırım geliyordu. Görev süresinin başından bu yana Serkan Acar ile birlikte çalışan Yıldırım, özel bir vefat yazısı kaleme aldı.

İşte o kısa ama duygu yüklü satırlar:

Kulübe adanmış hayat
Dostum, arkadaşım, kardeşim Serkan Acar'ı kaybetmenin tarifsiz üzüntüsünü yaşıyorum. Bizi bir araya getiren Fenerbahçe çatısı altında; Kulübümüze uzun yıllar boyunca yan yana hizmet ettik, mesai arkadaşı olduk.Hayatını Fenerbahçe'ye adamış, Fenerbahçe sevgisi ile yaşamış, yarım asra yakın süredir bu renklere hizmet etmiş kardeşim Serkan Acar'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum.
Mekânın Cennet Olsun.

Bayraklar yarıya indi
Serkan Acar'ın vefatıyla  Fenerbahçe'de yas ilan edildi. Kulübün sembol isimlerinden biri olarak  kabul edilen Acar'ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla Sarı-Lacivertli  kulübün bütün tesislerindeki bayraklar yarıya indirildi.

Cenaze töreni bugün
Fenerbahçe'de son olarak kulüp genel müdürlüğü görevini yürüten Serkan Acar'ın cenaze töreni bugün gerçekleştirilecek. İlk tören saat 14.30'da Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde olacak. Acar, Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek. Futbol takımı ve yönetim başta olmak üzere Fenerbahçe camiasının tam kadro hazır bulunacağı törene spor ailesinden de ciddi bir katılım bekleniyor.

Serkan Acar kimdir?
31 Ağustos 1948'de Ankara'da doğan Serkan Acar, Fenerbahçe'nin alt yapısında yetişmiş isimlerden biridir. Fenerbahçe takımında toplamda 295 maçta oynamış, 13 kez gol sevinci yaşamıştır. 14 yıllık futbolculuk hayatından sonra Acar, 5 kez şampiyonluk tattı. Serkan Acar, daha sonra profesyonel olarak Sarı-Lacivertli kulübe hizmet etti ve 1979-1980 döneminden itibaren kulüp menacerliği, kulüp müdürlüğü, idari koordinatörlük gibi görevler aldı. Son olarak kulüp müdürlüğü yapan Acar, 9 başkanla çalışma fırsatı buldu. Göz yaşartan mesajlar Eski Başkan Faruk Ilgaz: Fenerbahçe'ye  1966 yılında girdi ve uzun yıllar hizmet etti. Adeta oğlum gibi  severdim. Çok munis ve sempatik bir arkadaşımızdı.

Spor Yazarı Halit Kıvanç: Öz  evlatlarımdan birini kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Çok özel  bir insandı. Futbolu terbiyeli oynardı. Allah ailesine ve sevenlerine  sabır versin.

Eski Yönetici Vefa Küçük: Onunla çalışmanın gururunu yaşıyorum. Alçak gönüllü ve iyi de bir insandı. Onun hatırasını yaşatmamız gerekir.

Sanatçı Müjdat Gezen:  Bambaşka bir insandı. Fenerbahçeli olmayan biri Serkan'ı tanıdıktan  sonra Fenerbahçeli olur. Söylenecek çok bir şey yok. Çok sevdiğim bir  insandı. Sevilmeye layık bir insandı. Allah rahmet eylesin." Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay: Hep saygı ve sevgi çerçevesinde çalıştık. Arkadaş, dost ve evlat... Dürüst, güzel bir insandı Serkan Acar.

Eski Fenerbahçe futbolcusu Abdullah Çevrim: Serkan  hakkında çok şey söyleyebiliriz ama tek kelimeyle 'adam gibi adamdı.' O  bizim kardeşimiz, dostumuz, arkadaşımızdı. Bambaşka bir insandı. Sözün  bittiği yerdeyiz. Evladımı kaybetmiş gibiyim.