1) YILDIRIM’DAN KONGRE KARARI
Daha önce Haziran ayında bir kongre yapıp yönetimini güçlendirmeyi planlayan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın o kongrede ‘Yoruldum’ diyerek çekilmesi söz konusu...
 
2) ALİ KOÇ’A KARŞI M.ALİ AYDINLAR 
Yıldırım’ın halefi olarak görülen isim Ali Koç... Koç’un Haziran ayında başkanlık için “Varım” diyeceği, hatta kongrenin Ali Koç-Aydınlar yarışına sahne olacağı iddia ediliyor.
 
3) AYKUT KOCAMAN’DAN VEDA 
Sezon ortasında istifasını geri alırken, “3 kupa alsam da yıl sonunda bırakırım” diyen teknik direktör Kocaman da veda ediyor. Tecrübeli hocaya Fransızlar ve Almanlar talip.
 
DEVRiM GiBi KARARLAR 
Sancılı başlayan, umutlarla bezenen ancak özellikle ligde hayal kırıklığıyla noktalanan sezon, F.Bahçe’de taşları yerinden oynatacak gibi. Öncelikle kulübün zirvesinden, yani yönetimden başlayalım. Başkan Aziz Yıldırım’ın kafasında uzun süredir Mayıs’taki mali kongrede düğmeye basarak Haziran ayında olağanüstü bir genel kurul yapma fikri vardı. Yıldırım, bu kongrede kurmaylarını değiştirip, daha güçlü bir yönetim oluşturmaya hazırlanıyordu. Ancak lig şampiyonluğunun ötesine geçecek UEFA finalinin kaçması, ardından G.Saray’ın şampiyonluğu bu planları değiştirmiş gibi. Yıldırım’ın haziran ayı için yine genel kurul kararı alması, ancak “Yoruldum” diyerek kongrede aday olmayacağı ileri sürülüyor.
 
HERKESİN DİLİNDE KOÇ VAR 
Peki ya Aziz Yıldırım sonrası... Yıldırım’ın kafasındaki ‘halef’ hazır: Ali Koç... Ailesinden başkanlık için ‘onay’ aldığına dair haberler çıkan Koç’un F.Bahçe’nin 1 numarası olma adına gönderdiği bir sinyal daha var kulislerde. Koç’un Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’a, “Alper Potuk için benimle konuşmadan kimseyle el sıkışma” dediği iddia ediliyor. Olağanüstü genel kurul, dev bir başkanlık yarışını da ortaya çıkaracak gibi. Zira uzun süredir başkanlık isteğini dile getiren bir isim daha var. Mehmet Ali Aydınlar’ın haziran ayına genel kurul konulması halinde, 200 milyon liralık bir sponsorluk desteği ve bir çok projeyle Ali Koç’a rakip olmaya hazırlandığı biliniyor.
 
KOCAMAN’A AVRUPA TAKiBi 
Fenerbahçe’nin 2013-2014 sezonu öncesi yaşayacağı değişim, sadece başkanlık koltuğuyla sınırlı kalmayacak. Mevcut yönetimden Abdullah Kiğılı, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nun yanında; teknik ekipte de değişim başlıyor. Göreve dönerken, “Sezon sonunda 3 kupayı da alsak bırakırım” diyen Aykut Kocaman, G.Saray ve kupadaki Eskişehir maçları nedeniyle sessizliğini koruyor. Tecrübeli hocaya Fransa, Almanya ve Yunanistan’tan gelen teklifler bekletiliyor.
 
LÖW-LUCE-YANAL YA DA İTALYAN
Ali Koç’un F.Bahçe’ye 2 yıl başkanlık yapmayı, bu dönem içinde hem kulübün ekonomik yapısını toparlamayı hem de kurumsallaşmayı tamamlamayı planladığı belirtiliyor. Şu an kulüpte Koç Grubu’ndan 5 ismin görev alıyor olması, Koç’un kulübe ne denli hakim olduğunu gösteriyor. Ali Koç’un kafasında 4 teknik adam var. Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw ve Mircea Lucescu’nun dışında ismi gizli tutulan bir İtalyan da natifler arasında. Yerli olarak tek aday ise Ersun Yanal.
 
VOLKAN DA BELİRSİZ 
Kanarya’da futbol takımıyla ilgili de geniş bir çaplı değişim olacak gibi... Volkan Demirel’den başlayalım. Başkan Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman’a en yakın isim olan milli eldivenin sözleşmesi bitiyor. Volkan, “Benim F.Bahçe ile imzam gönülden” açıklamasını yapsa da yönetime kimin geleceği bu tabloyu değiştirebilir. Benfica maçı sonrası, “Bizi geçen yıl Avrupa’ya göndermeyenler şimdi ne yapıyor” sözleri, açık bir şekilde M.Ali Aydınlar’ı işaret etmişti. Aydınlar’ın başkanlığa gelmesi halinde Volkan’ın F.Bahçe’de kalmayacağı belirtiliyor. Bu nedenle Volkan, hem Yıldırım’ın hem de Aykut Kocaman’ın kararı için beklemede.
 
GÖKHAN’A MADRİD KANCASI 
Yerliler arasında taraftarın göz bebeği olan bir diğer isim de Gökhan Gönül... Özellikle Benfica maçında kendini riske edercesine tekmeye kafa uzatması, F.Bahçeliler için onu ayrı bir noktaya getirmişti. Ancak Gökhan’ın ‘gönlü’ bu kez Avrupa’ya kaymış gibi. Çünkü Arda Turan’ın çıkış yaptığı A.Madrid ve 2 İngiliz takımından gelen teklifler masada duruyor. Gökhan’ın bonservis konusunu çözerse, Avrupa’ya gidebileceği belirtildi.
 
5 YILDIZA GÜLE GÜLE
Volkan Demirel, Gökhan Gönül ve Raul Meireles’in durumlarının dışında 5 oyuncuyla yollar ayrılacak. Semih Şentürk, Serdar Kesimal, Miroslav Stoch, Milos Krasic ve Reto Ziegler’in önümüzdeki yıl F.Bahçe’de yer almayacağı öğrenildi.