Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında bugün Osmanlıspor'u konuk edecek ve bu sezon ligde ilk kez taraftarı önüne çıkacak. Galatasaray'da Osmanlıspor müsabakası öncesi, kısa süre içinde iki ayrı cerrahi operasyon geçiren ve tedavisi süren Hamit Altıntop dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Peki Galatasaray Osmanlıspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray Osmanlıspor maçı Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Mücadele LİG TV kanalından naklen yayınlanacak

Melo'nun oynaması bekleniyor
Sarı-kırmızılı ekipte geleceği uzun süre tartışma konusu olan ve daha sonra sözleşmesi uzatılan Felipe Melo, Osmanlıspor maçında formasına kavuşabilir. Geride kalan sezonun sonunda takımdan ayrılabileceği yönünde açıklamalarda bulunan ve tüm yaz dönemi de adı özellikle İtalyan ekibi Inter'le anılan Brezilyalı oyuncu, kulüple yeni sözleşme imzalamasına karşın, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından Medicana Sivasspor maçının kadrosuna alınmamıştı.

Ligde 93 gün sonra taraftarı önüne çıkacak
Sarı-kırmızılı ekip, Osmanlıspor karşılaşmasıyla birlikte ligde 93 günlük aradan sonra İstanbul'daki taraftarıyla buluşacak.

Evindeki son lig maçını, geride kalan sezonun 33. haftasındaki derbi müsabakasında, 24 Mayıs Pazar günü Beşiktaş'a karşı oynayan "Cim Bom", aradan geçen 93 günün ardından yeniden Türk Telekom Arena'da boy gösterecek.

Muhtemel 11'ler
Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Alex Telles, Selçuk İnan, Jose Rodriguez (Melo), Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Burak Yılmaz.

Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Hakan Aslantaş, Numan Çürüksu, Bakary Soro, Tiago Pinto, Musa Çağıran, Badou N'diaye, Umar Aminu, Erdal Kılıçaslan, Gabriel Torje, Serdar Deliktaş.

Galatasaray, Süper Lig'de Osmanlıspor'a hiç maç kaybetmedi ve 8 galibiyet 4 beraberlik aldı. Osmanlıspor'un Süper Lig tarihinde karşılaşıp da hiç yenemediği tek takım Galatasaray. Oynanan 10 lig maçında Osmanlıspor, Galatasaray'a sadece beş gol atabildi; 10 maçta kalesinde 17 gol gördü. 2009-10 sezonu hariç tutulduğunda iki takım arasındaki son altı maçın dördü berabere bitti.

Galatasaray, son iki lig maçından beraberlikle ayrıldı. Sarı kırmızılılar en son Ağustos-Eylül 2013'te üst üste üç lig maçından beraberlikle ayrılmıştı. Galatasaray ligde sekiz maçtır kaybetmiyor 6 galibiyet 2 beraberlik yaşandı. Son yenilgisini 19 Nisan'da Trabzonspor'dan almıştı.

Sarı kırmızılılar, iç sahada ise 12 maçtır yenilmiyor 10 galibiyet 2 beraberlik. Galatasaray'ı ligde Arena'da yenen son takım da yine Trabzonspor olmuştu. Galatasaray ligde evinde 5 Nisan'daki Karabükspor maçından bu yana gol yemiyor. Osmanlıspor, ligde son deplasman galibiyetini 6 Aralık 2008'de Beşiktaş karşısında almıştı. Osmanlıspor son Süper Lig galibiyetini de 18 Nisan 2009'da Fenerbahçe karşısında almıştı. İlk haftanın en çok top kazanan takımı Osmanlıspor olurken, Galatasaray, Gaziantepspor'la birlikte bu alanda son sırada yer aldı.
    
Galatasaray'ın kaptığı dört top, aynı zamanda geçen sezon da dahil edildiğinde Ağustos 2014'ten bu yana bir Süper Lig maçında yakalanan en düşük rakam (yine Gaziantepspor'la birlikte). Osmanlıspor, Kayserispor'la birlikte en fazla ikili mücadeleye girilen maçını oynarken, Galatasaray, Sivasspor karşısında 61 ikili mücadeleye girdi ve bu alanda ilk haftanın en alt sırasında yer aldı. Burak Yılmaz, Mayıs ayı başından bu yana son sekiz resmi maçta altı gol kaydetti. Lukas Podolski, Sivasspor karşısında rakip kaleye attığı iki şutta da isabet buldu ve bunlardan bir gol çıkarttı. Alman oyuncu aynı zamanda üç de kilit pas verdi ve bu alanda takımının lideri oldu. Pierre Webo, Galatasaray'a karşı yedi lig maçında üç gol attı. Ancak Kamerunlu oyuncu sarı kırmızılılara karşı forma giydiği son üç lig maçında gol atamadı.