Galatasaray'ın Lille'den 6.3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında 4 yıllığına renklerine bağladığı Aurelien Chedjou, İstanbul'a geldi. Kamerunlu defans oyuncusunu, sportif direktör Bülent Tulun ve idari menajer Cenk Ergün ile bir grup taraftar karşıladı. Bu sabah sağlık kontrolünden geçecek olan Chedjou, medyanın sorularını yanıtlayacak. 
 
ÇOK İYİ VE GERÇEK BİR TARAFTARIMIZ VAR 
Chedjou, Galatasaray TV'ye yaptığı ilk açıklamada, "Havaalanındaki karşılama ve Florya'da gördüklerim ne kadar iyi bir yere geldiğimin kanıtı. Zaten Dany'den bilgi almıştım" dedi. Sarı-kırmızılı taraftarları internetten izlediğini belirten Chedjou, "Çok iyi ve gerçek bir taraftar. Fatih Terim saygı duyulan biri. Beni aralıktan beri istiyordu. Bana düşen bu güveni boşa çıkartmamak" diye konuştu.
 
TEKRARLAMAK iSTERiZ
Chedjou, G.Saray'ın geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde çok büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, "Mourinho'nun da itiraf ettiği gibi çeyrek finaldeki ikinci maçta Real Madrid zor kurtuldu. Umarım biz de gelecek sezon aynı başarıyı tekrarlarız" diye konuştu.
 
ÜMİT DAVALA KARŞILADI
Teknik direktör Fatih Terim'in özel işleri olduğu için Aurelien Chedjou'yu Florya'da antrenör Ümit Davala karşıladı. Yeni stoperlerine, "Hoş geldin" diyen Davala, Bülent Tulun ve Cenk Ergün ile birlikte tesisleri gezdirip, takım hakkında bilgi verdi.
 
DROGBA KURBANI!
Chedjou bitiren Bülent Tulun, "Bu transfer ocakta gerçekleşmeliydi. Ama tam o sırada Drogba fırsatı çıktı. Biz de kendisinden 4-5 ay beklemesini rica ettik. Hayırlı olsun" dedi. Tulun, TFF'nin 10 yabancı kuralı koyduğunu hatırlatarak, transfer çalışmalarının bu talimatlar çerçevesinde sürdüğünü de dile getirdi. FOTOMAÇ