Shaqiri:Bu kez çok yakın
 
Shaqiri, Bayern’e büyük umutlarla gitti ama her ne kadar 37 maça çıkıp 8 gol 13 asistlik bir performans sergilediyse de kişisel hedefinin uzağında kaldı. İsviçre’li futbolcunun daha fazla şans bulup kendisini kanıtlayarak Münih’e dönmek istediği biliniyor. O nedenle de Cim Bom, her açıdan en akılcı seçenek olan kiralama formülünü devreye soktu. Bayern Münih’e bu konuyla ilgili teklif  dahi yapıldı, yanıt bekleniyor. Aslan’ın elini güçlendiren noktalara gelince... Galatasaray’ın Devler Ligi’ne direkt katılması cezbedici  bir faktör. Ayrıca yıldız oyuncunun temsilcisi olan abisi Erdin Shaqiri de, “Geçen sezon Galatasaray ile çok sıcak temaslarımız  olmuştu” diyerek aradaki olumlu ilişkileri doğruluyor. Kısacası Shaqiri bu kez Sarı-Kırmızılılar’a daha yakın.
 
Arda Turan:Terim'in prensi
 
Defalarca yazıldı, taraflar hiç yalanlamadı... Üst üste 2 şampiyonluk için Ünal Aysal hediye vermek istiyor, Fatih Terim de tahtaya hep onun adını yazıyor: Arda Turan. Galatasaray’dan Atletico Madrid’e 12 milyon Euro’ya transfer olan milli futbolcunun ismi  birçok Avrupa ekibiyle anılsa da Arda Turan’ın İmparator’a ve Sarı- Kırmızılılar’a bambaşka bir gözle baktığı kesin. Hocasının bu  isteğini gerçekleştirmek için Başkan Ünal Aysal’ın sadece ekonomik imkanlarını değil, kişisel ilişkilerini de kullandığı biliniyor. Galatasaray  bu transferde şartların olgunlaşması için sonuna kadar bekleyecek.
 
Nuri Şahin:Hem kiralama hem satın alma...
 
Real Madrid’ten ‘hayata dönüş için’ 2014 sezonunun sonuna kadar eski takımı Borussia Dortmund’a kiralandı ama vasatın altında bir sezon geçirdi. Galatasaray’ın onu renklerine bağlaması adına en büyük kozu tabi ki teknik direktör Fatih Terim. Kendisini A  Milli Takım’a ilk kez kazandıran ve yakın ilişkiler içinde olduğu bilinen İmparator’un yıldız oyuncuyla görüştüğü ve Galatasaray için  olumlu yanıt aldığı biliniyor. Bu transferin bitmesi için ‘top Sarı-Kırmızılı yönetimde’ demek mümkün. Aslan’ın kurmayları hem Real Madrid hem de Dortmund cephesinde nabız yokluyor. Nuri Şahin konusunda Galatasaray’ın kiralamaya da satın alma opsiyonuna  da aynı uzaklıkta olduğu kaydediliyor.
 
Nani:Parası hazır ama...
 
Alex Ferguson’un ardından göreve gelen Manchester United menaceri David Moyes, onu asları arasında düşünmüyor ve gidişine  onay verdi. Nani de zaten doğal olarak ideal kadrosunda yer alacağı bir takımda devam etme taraftarı. İngiliz ekibinin onun için 8  milyon Pound (Yaklaşık 23 milyon TL) istediği Ada basınında sayfaları süsleyen iddialardan. Portekizli’nin de yıllık en az  Sneijder’e verilen rakam olan 4 milyon Euro’yu (Yaklaşık 10 milyon TL) talep edeceği belirtiliyor. Galatasaray böyle bir bomba için  bu miktarları ödemeye hazır ama çok önemli 2 rakiple kapışacak. Çünkü Nani’yi, Cim Bom’un dışında transfer çılgınlığına yeni bir boyut getiren Monaco ve İtalya şampiyonu Juventus da istiyor.