Samsung dün akşam en iyi telefonunu tanıttı ve kullanıcı karşısına çıkardı. Kimileri Note 8'i heyecan verici bulurken kimileri donanımsal iyileştirmeleri yeterli bulmadı. Mamafih insanların kafasında bazı soru işaretleri oluştu. Bunlardan bir tanesi de S8+ almak yerine Note 8 almaya değer mi, sorusu. Phablet amiral gemisi şu andan itibaren reklam ve isim desteğini alarak çok popüler hale gelecek. Bundan eminiz. Ancak bakalım bu yeni telefon, sunduğu özelliklerle S8+'ın gerçekten önüne geçebiliyor mu?

1. Ortak Özellikler

Karşılaştırma sahnemizi kurmadan önce ortak özelliklerden başlayalım. Az önce de belirttiğimiz gibi iki telefon arasında pek çok ortak nokta bulunuyor. Exynos 8895 (ABD'de Snapdragon 835) işlemciler, 64 GB depolama alanı, microSD kart girişi, benzer büyüklükte (6.2 inç ve 6.3 inç) QHD Super AMOLED ekran, su geçirmez metal ve cam karışımı gövde, dar çereçeveler, arka tarafta yer alan parmak izi okuyucu bunlardan bazıları.

Diğer maddeleri okumak için galerimizde gezinebilirsiniz.

2. Temel Farklar

Temel olarak iki cihaz arasındaki farklar 4 GB yerine 6 GB RAM, 0.1 inç daha büyük ekran, çift kamera ve tabii ki S-Pen. Tüm bunların yanında cihazlar arasında kullanılan malzeme ve boyut oranı açısından bir fark bulunmuyor.Bu bağlamda S-Pen dışında birkaç ufak donanımsal geliştirme bulunduğunu söyleyebiliriz.

3. Note 8'in Öne Çıkan Özellikleri: S-Pen, Çift Kamera

Bir Note serisi klasiği olarak Note 8'de elbette S-Pen bulunuyor. Önceki nesline göre geliştirilen bu 7. nesil kalem, not alma dışında, telefonu kolay kullanma gibi alanlarda da kullanıcıya yardımcı olarak beğeni topluyor. Şayet uzun süredir Note kullanan biriyseniz, bu kalemden ayrılmanız zor olabilir.

Amiral gemisinin ikinci avantajı ise ikinci kamerası. İki cihazın 12 MP'lik ana kameraları birebir aynı. Note 8'in farkı, ikinci kamerası sayesinde 2x zoom'lu kalite kayıpsız fotoğrafları çekebilmesi ve yine bu kamera sayesinde bokeh efektini daha iyi uygulaması. Bunun dışında günlük fotoğraflarınızı çekerken büyük farklılıklarla karşılaşmayacaksınız.

4. Galaxy S8+'ın Öne Çıkan Özellikleri: Boyutlar, Batarya, Fiyat

6.2 inç ekranlı bir önceki amiral gemisi, tasarımda ufak farklarla avantaj sağlıyor. Note 8'den yarım mm daha ince 22 gram daha hafif olan S8+, boyutlarda da göz ardı edilebilecek kadar daha kompakt bir yapıya sahip. Daha küçük ekrana rağmen 3500 mAh pil bulunması (Note 8'de 3300 mAh) bir avantaj sayılabilir. Fakat en büyük avantajı fiyat konusunda. Galaxy Note 8, 5000 TL'den ülkemizde satışa çıkıyor. Galaxy S8+'ın resmi satış fiyatı ise (daha ucuza bulunabilse de) 4499 TL.

Bu fiyat Note 8'in piyasaya çıkmasının ardından biraz daha düşer mi bilinmez ancak yeni telefonun özellikleri sizi çok fazla sarmadıysa, üstüne üstlük pil konusunda da şüpheleriniz varsa S8+ sizin için doğru tercih olacaktır. Fakat S-Pen ve güncellenmiş donanımdan, ön sipariş hediyeleriyle birlikte faydalanmak isterseniz, ön siparişe açılan cihazı satın almanızda fayda var. Kaynak : Mynet