Google kısa süreli gecikmenin ardından Nexus cihazlar için Android 5.0 Lollipop güncellemesinin OTA (şebeke) üzerinden başlattığını duyurdu. Nexus 4’ün de dahil olduğu cihazlar arasında Nexus 5, Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013) ve Nexus 10 yer alıyor. Google, Nexus 4 dışında saydığımız cihazlar için Android 5.0 fabrika imaj dosyalarını kısa süre önce yayınlamıştı. Nexus 4 içinkaynak kodlar henüz yayınlanmamış olsa da, kullanıcılar güncelleme almaya başladı.

Nexus 7’nin şu an için sadece Wi-Fi sürümleri güncellenecek. Hücresel bağlantılı sürümler güncelleme için bir süre daha beklemek zorunda.

Android 5.0 güncellemesini dağıtıma çıkaran tek üretici Google değil. Motorola,  Moto G ve Moto X’in 2014 sürümleri için, LG ise G3 için Android 5.0 güncellemesini başlattı.

Google’ın Android 5.0 Lollipop sürümünde yer verdiği önemli bazı yenikler şu şekilde; yeni sanal motoru ART, 64-bit desteği, Materyal Tasarım (etkisi tüm sistemde görünüyor), güç tasarrufu özelliği, değişime uğrayan sanal butonlar, yenilenen bildirim sistemi, değişen hızlı ayarlar menüsü ve tabii ki 3D animasyonlar.