Kulüp Drogba'nın kontratlı oyuncuları olduğunu Galatasaray'a transferinin sözleşmesine aykırı olduğunu savundu.
Geçtiğimiz gün Galatasaray'a imza attığı belirtilen Drogba için Çin kulübü transferin sözleşmelerine aykırı olduğunu söylerken konuyu FIFA'ya götürmeye hazır olduklarını belirtti. Kulüp internet sitesindeki bildiride"Şoktayız" açıklamasını yaparken, Drogba'nın hala kendi takımlarının üyesi olduğunu ve Fildişili futbolcu ile geçtiğimiz Temmuz ayında 2 buçuk yıllık sözleşme imzaladıkları hatırlatılarak Galatasaray'a transferinin bu sözleşmeye aykırı olduğunu iddia etti. İnternet sitesindeki açıklamada, kulübün gerekli belgeleri ve kanıtları toplayarak FIFA nezdinde çıkarlarını koruyacakları ifadeleri yer aldı.
 
FIFA KİRALIK GİTMESİNİ REDDETMİŞTİ
 
Drogba'nın Galatasaray'a imza atmadan önce Çin'de futbol sezonu tatildeyken kiralık olarak başka takıma gitme talebini FIFA geri çevirmişti. Ancak öte yandan aynı kulüpte oynayan Nicolas Anelka Juventus ile kiralık olarak oynamak üzere anlaşma imzalamıştı.
Şangay Shenhua kulübü Drogba'nın takım bilgileri resmi sitelerinde. Bilgilerde Drogba'nın 2012'de Çin Kulübüne geldiği, ayrıldığı yıl yazılı değil..