AK Parti Genel Başkan Yardımcısı 'nun imzasıyla yapılan açıklamada, yeni anayasa hazırlıkları çerçevesinde AK Parti 'nin çalışmalar yürüttüğünün malum olduğuna işaret edildi. Açıklamada, başkanlık sisteminin Türkiye 'nin geleceği için en uygun hükümet sistemi olacağı düşünüldüğüne işaret edilirken, teşkilatı, partilileri ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Başkanlık Sistemi 'ni tanıtmak ve anlatmak için toplantılar, sempozyumlar, paneller düzenleneceği belirtildi. 
 
Bu çerçevede 17 Mart Pazar günü 17 ilde düzenlenecek toplantılarda, konunun uzmanı akademisyenler tarafından başkanlık sisteminin anlatılacağı ifade edilen açıklamada, toplantılara AK Parti 'nin il ve ilçe teşkilatları ile Kadın ve Gençlik Kolları İl ve İlçe Teşkilatları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis üyelerinin katılacağı kaydedildi. 
 
Başkanlık sistemi toplantıları Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Muğla, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Samsun ve Sivas 'ta saat 13.00 'te başlayacak, saat 14.00 'te ise soru cevap şeklinde devam edecek. 
 
Ankara'da Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar, Kayseri 'de Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Kütahya 'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Adana 'da AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, İzmir 'de AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, Bursa 'da AK Parti MKYK Üyesi Osman Can konferans verecek.