HDK-HDP Şengal’den Gazze’ye Dayanışma Bölge Koordinasyonu, Birleşmiş Milletler (BM) ve AKP hükümetinin Ezidileri yanlış yönlendirdiğini ve gerekli yardımlarda bulunmadığını belirterek başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası örgütlere duyarlılık çağrısında bulundu.

HDK ve HDP’nin oluşturduğu Şengal’den Gazze’ye Dayanışma Koordinasyonu’nun İç Anadolu Bölge komisyonu, İç Anadolu’daki Ezidilerin durumlarına ve oluşturulan kampanyaya dönük yürütülen çalışmalara ilişkin HDP Ankara il binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamada, çalışmaların “Şengal’den Gazze’ye Dayanışma Koordinasyonu” adıyla tüm ülke çapında görünür kılınması ve kamuoyunda duyulması, farklı kesimler tarafından yürütülen çalışmaların mümkün olduğunca ortaklaştırılarak insani, sosyal ve siyasi etkisinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Açıklamada mültecilerin hükümetten ve Birleşmiş Milletler’den (BM) yardım almadığı, buna yönelik bir çalışma olmadığı ve Ezidilerin yanlış yönlendirildiği belirtildi. İç Anadolu’da kalabilecekleri kamplar olmamasına rağmen Aksaray, Niğde, Ankara, Kırşehir gibi illere yönlendirilen Ezidilerin yaşadığı sıkıntılar üzerinde duruldu.