27. Dönem Konya HDP birinci sıra Milletvekili Adayı Sayın Bülent KILIÇ ile 24 Haziran Seçimlerine dair soru cevap söyleşi yaptık.

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

1975 Cihanbeyli Kelhasan doğumluyum. İlk orta ögrenimimi Kelhasan mahallesinde Lise öğrenimimi ise Cihanbeyli'de yaptım.1998 de Selçuk üniv.s.b.m.y.o Turizm İşletmeciliği ve 2002 Yılında da yine aynı Üniversitenin Fen-Ed.Fak. Alman Dili ve Edebiyatindan mezun oldum.Turizm sektörünün çesitli kademelerinde çalıştım. 2004 Yılından 2007 ye Meb'e bağlı lisede öğretmenlik yaptım.2007 'de  Özel Yabancı Dil Kursu açtım halen bu kursta Almanca öğretmeni ve Yeminli Tercümanlık yapıyorum. Evli ve 1 kiz çocuğu babasıyım.

Siyasete girme düşüncesi nasıl oluştu? Siyasete girme amacınız nedir?

Siyasete üniversite yıllarında Hadep'te gençlik kollarında başladım, çesitli zamanlarda görevler aldım. 2013 yılında ise BDP'nın Cihanbeyli İlçe Baskanlığına seçildim 2015 yılına kadar bu görevi sürdürdüm. Cihanbeyli HDP teşkilatının kuruluşunda  yer aldım.Halen yöneticiliğime devam etmekteyim. 

Neden HDP'yi tercih ettiniz?

Neden HDP! Türkiye'nin demokratikleşmesi her etnistenin,inancın hatta cinsiyetinin kendisini eşit ve özğürce  ifade etmesinin mümķün olduğu tek partidir. Kürt sorunun demokratik çözümü noktasında eşit yurttaşlık, hakça paylaşım, gelir adaleti konusunda konularında irade ortaya koyan en net parti olduğu için HDP.

Adaylığınız açıklandıktan sonra ne tür tepkiler aldınız?

Adaylığım açıklandıktan sonra çok iyi ve olumlu tepkiler aldım. Daha önce partimin çesitli yönetim kademelerinde yer aldım. İlk defa bir adaylık talebim oldu partimde bu zor ve önemli dönemde birinci sıradan adaylığı bana layık gördü.

Siyasette sizi hangi alanda aktif olarak göreceğiz?

Seçilirsem Mecliste Genel olarak  partimin ilkeleri ve siyaseti doğrultusundaki yasaların çıkarılmasına katkıda bulunacağım. Özel olarakda tüm Konya'nın sorununu kendi sorunummuşcasına mecliste ifade edeceğim.

HDP Konya'dan milletvekili çıkarabilir mi? Yani seçileceğinize inanıyor musunuz?

Bu dönem Partimiz hiç olmadığı kadar Konya'da vekil çıkarmaya yakın olmamıştır. Akp'nin gitmesi için halk bir irade ortaya koyuyor. Konya'lı seçmende özellikle sol demokrat seçmen HDP'nin Konya'dan en az bir vekil çıkarması için destek sunacak.

Seçilmeniz halinde Konya ile ilgili projeleriniz neler? Ne tür hizmetler sunacaksınız?

Yukarda da belirttiğim gibi partimin ilkelerine uygun yasa çıkarılmasinda, sorunlara çözüm noktasında çaba göstereceğim. Özel olarak da Konya malum Çiftçi bölgesi hayvancılık teşvikleri için çiftçimizin yanında olacağım. Sulu tarım bu toprakların ihtiyacı. Kızılırmak suyunun kullanılması Cihanbeyli, Haymana, Kulu, Yunak, Altınekin, Aksaray ve Kırşehir bölgelerinde çiftçiliğe önemli kazanımlar  sağlayacaktır.

24 Haziran'da oluşacak siyasi tablo hakkında ne söylemek istersiniz?

Akp'nin son 16 yıllık iktidari  hem yurt içinde hemde yurt dışında ülkeyi bir girdaba sokmuştur. Bu saatten sonra ülkeyi yönetmesi mümkün görünmemektedir. HDP'nin barajı aşması halinde Cumhur ittifakının 260 Millet ittifaki ve HDP 340 sandalye kazanacağını öngörüyorum.

Son olarak Konya seçmenine mesajınız nedir?

Konya seçmenine 24 Haziran da ekonomiyi  bitiren, yurtdaşını milli gayri milli diyerek ayıran ülkeyi kutuplaştıran bu iktidardan bir an önce kurtulmak için HDP'ye oy vermelerini, Mevlananın  şehrine hoşgörü ve barışı  yeniden tesis etmek için Konya'dan en az bir vekilin mecliste olması gerektiğini vurgulayıp, Bir oy DEMİRTAŞ'a ,Bir oy  HDP 'ye çağrısında bulunuyorum.

Bizde Yeniceoba Haber olarak Bölgemizden biri olan Sayın Bülent KILIÇ'a sorularımıza verdiği cevaplardan dolayı Teşekkür eder, Adaylık sürecinde başarılar diliyoruz. 

Yeniceoba Haber - Özel Haber