HDP Kulu İlçe Örgütü'nün düzenlediği konferansta konuşan HDP PM Üyesi Hacı Mehmet Bozdağ, Bölgede yaşanan çatışmaların hendek değil tek adamın diktatörlük kurma savaşı olduğunu kaydetti. Rojava'da başlayan ve tüm Ortadoğu'ya yayılan yeni şekillenişte, Kürtlerin kendi kaderini tayin etmek için çetin bir mücadeleden geçtiğini vurguladı.

HDP Konya İl Örgütü, HDP Genel Merkezi'nin 17 Ocak'ta yapacağı Genel Kongre ve kongre öncesi Türkiye genelinde yapacağı delege konferansı kararı çerçevesinde Konya'nın Kulu İlçesi eski Belediye Konferans Salonu'nda konferans düzenledi. Konferansa HDP PM Üyesi Hacı Mehmet Bozdağ, HDP Konya İl Eş Başkanı Hasan Ateşçi, HDP Konya İl Örgütü, Kulu ve Cihanbeyli ilçe örgütleri yöneticileri ve kadın temsilcileri katıldı. Devrim ve demokrasi şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardında HDP PM Üyesi Hacı Mehmet Bozdağ, süreci değerlendirdi.


'KÜRT HALKI TARİHİN EN ÇETİN SÜRECİNDEN GEÇİYOR'

Bozdağ, yaptığı konuşmada, Ortadoğu coğrafyasında yaşanan savaşa ve Kürtlerin yürüttüğü mücadeleye dikkat çekerek, Kürtlerin kendi kaderini belirleyeceği bir süreçten geçildiğini ifade etti. Ortadoğu'da gerçekleştirilmek istenilen yeniden şekilleniş ve dizaynda, barışın değerini en iyi bilen Kürt halkı, bu yeniden şekillenişte yerine nasıl ve nerede alacağının en çetin mücadelesini verdiğini belirten Bozdağ, "Rojava'da başlayan ve tüm Ortadoğu coğrafyasına yayılan ve neredeyse tüm dünyanın güçlerinin yer aldığı bir savaş yaşanıyor. Ortadoğu'da yaşanan yeniden şekillenişte Kürtlerin kendi kaderini belirleyeceği bir süreçten geçiyoruz. Barışın değerini en çok bilen Kürt halkı, tarihteki en çetin mücadelesini veriyor" dedi.

'BÖLGEDE YAŞANAN, TEK ADAMIN, DİKTATÖRLÜK SAVAŞIDIR'

Bozdağ, Türkiye'de yaşanan ve bölgede aylardır yürütülen savaşın Ortadoğu'daki savaştan bağımsız olmadığını ifade ederek, yürütülen bu barbarca saldırılarla Kürt halkının tüm kazanımları yok edilmek isteniyor. AKP iktidarının Bölge'de sürdürdüğü topyekun imha amaçlı savaşının hendek savaş olmadığını belirten Bozdağ, bu savaşın tek adamın diktatörlük kurma savaşı olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık adı altında Türkiye tipi diktatörlük sistemini kurarak Ortadoğu'nun tümünde hakimiyet sürdürmek istediğini ifade eden Bozdağ, "7 Haziran 2015 tarihinde HDP'nin aldığı yüzde 13 oy oranındaki başarısı ile Erdoğan'ın tüm hayalleri suya düşmüştür. Bundan sora da tüm Kürdistan halkına karşı topyekun bir savaş konseptini devreye sokmuştur. Bölgede yaşanan savaş hendek savaşı falan değil, tek adamın kurmak istediği diktatörlük savaşıdır" şeklinde konuştu.

Süreç değerlendirmesinin ardından konferans, basına kapalı bir şekilde devam etti.

HACİ GÜNEŞ