HTC’nin Sensation serisiyle popülerlik kazanarak Beat ses teknolojisine terfi etmesi üzerine gündemdeki yerini korumayı sürdürüyordu. Başarılı markanın son hamlesi olan yeni bir modeli listedeki adını üstlere taşımaya yetti. 4.7 inç büyüklüğündeki Full HD ekranıyla dikkat çeken HTC One, üstünden zaman geçmeden minisi ile vitrinlerde boy gösteriyor.
 
Samsung’un önderliğinde başlayan mini modeller, benzer bir performansla HTC de görmek kullanıcılarını oldukça sevindirdi. Akıllı telefon pazarında bu rekabet kıyasıya sürerken, geçtiğimiz günlerde haberimizde yer verdiğimiz HTC’nin One Mini’si, One modeliyle yan yana görüntülendi.
 
Mini’de kasayı çevreleyen ince bir çerçeve kullanılmasıyla boyutunun dışında bir farklılık getirmesi, dışarıdan ilk gören biri için ayırt edici özellik arasında yer alabilir. Aynı renklere sahip 2 modelin arasındaki tasarım ve teknik detayları sizlerle de paylaşmak istedik.
 
Galerimizde görebileceğiniz tasarım haricinde bir de teknik detaylara göz atmak gerekirse, HTC’nin yeni One Mini modeli, çift çekirdeğe sahip Snapdragon’un 400 serili işlemcisini kullanıyor. Grafik gücünü Adreno 305 GPU ile tamamlayan Mini model, 2 GB Ram ile uzun süre kullanabilmeyi imkanlı kılıyor.
 
Super LCD2 teknolojisinin kullanıldığı modelde 4.3 inç büyüklüğünde bir ekran ile karşılaşıyoruz. 720p çözünürlüklü HD ekranın uygun görüldüğü ürün HTC’nin Windows işletim sistemli modeli 8X dekine karşın 342 ppi ekran yoğunluğuyla görüldü.
 
16 GB hafızanın da aktif olarak kullanıldığı modelde, MicroSD kart ve 1700 mAh batarya bulunuyor. 4 Megapiksel Ultrapiksel kamera ve Android 4.2.2 Jelly Bean-Sense 5.0 yazılımıyla gelmesi beklenen One Mini hakkında, kullanım olarak One’ı aratmadığı iddia ediliyor.
 
Tanıtılma tarihi olarak haziran veya temmuz olarak belirlenen yeni modelin, satışa sunulması yine bir IFA 2013 günlerini yani Eylül-Ekim arası bir tarihi bulabilir.