Bu yılın en iddialı iki akıllı telefonu olarak gösterilen HTC One ve Samsung Galaxy S4 ülkemizdeki raflarda yerini almaya hazırlanıyor. Adından çok fazla söz edilmesede üst düzey donanım, su geçirmezlik özellğiyle göz dolduran Sony Xperia Z ise kısa bir süredir ülkemizdeki raflarda ve bu iki telefona natif olabilecek güçte. Türkiye pazarına bu ayın son haftası çıkması beklenen bu iki telefon için nefesler tutuldu. Satış grafiği olarak birbirlerini en yakından takip eden bu cihazın özellikleri, artıları ve eksileri karşılaştırıldı.
 
HTC One şık alüminyum tasarımıyla Galaxy S4'ün plastik kasasına göre bir adım önde duruyor. Samsung Galaxy S serisi her yıl yenilendikçe boyutlarıda büyüyor.Bu durum kullanıcıların tek elle kullanması zorlaştırdığı için bir çok kullanıcı Note serisini tercih edebiliryor. S4 ayırca S3'e göre tasarım noktasında kayda değer farklılık içermese de üst seviye teknik özellikleriyle göz dolduruyor. HTC'de bulunan Sense arayüzü cihaza ayrı bir güzellik sağlarken, Samsung'un Touchwiz arayüzü de etkili görünüyor. Sony Xperia Z ise ince tasarımı ve darbelere karşı dayanıklılığı ile kullancılara güven veren bir tasarıma sahip. Siyah, Beyaz ve Mor renk seçeneklerine sahip olan Xperia Z bayan kullanıcılarında dikkatini üzerine çekecek gibi duruyor.
 

GENİŞ DEPOLAMA AĞI

2 GB RAMAndroid 4.2.2, yenilenen Touchwiz Nature arabirim, sıfır deklanşör gecikmesi ile 13MP çözünürlüklü BIS CMOS sensörlü arka kameraya sahip S4'te 2.1MP çözünürlüklü ön kamera, 2.600mAh kapasiteli pil, LTE, 13/32/64GB depolama seçenekleri ile Full HD çözünürlüklüSüper AMOLED ekran yer alıyor. 2 GB RAM, 2330 mAh batarya ve 13.1 MP kameraya sahip Sony Xperia Z, su altında fotoğraf ve video çekimi ile rakiplerine fark atıyor.

FULL HD SES VE GÖRÜNTÜ

143 gram ağırlığındaki HTC One'ın özelliklerine baktığımızda ise şunlar öne çıkıyor: 137.4 x 68.2 x 9.3 mm boyutlarında alüminyum kasa, 4.7-inç boyutunda Full HD çözünürlükte ve inç başında 468 ppi değer sunan optik laminasyonlu Super LCD3 ekran, 1.7GHz frekans hızında işlem gören4 çekirdekli Qualcomm 600 işlemci, Adreno 320 GPU, 2GB RAM, 32/64GB depolama alanı, 25GB'lık Dropbox bulut depolama hafıza, 2300mAh pil gücü, Android 4.1.2, Beats Audio amplifikatör stereo hoparlörler. Muzik keyfi ve multimedya içerikleri ön planda tutan kullanıcılar için avantajlı görünüyor.

ULTRAPİKSEL KAMERALI

HTC One'ın en farklı ve en önemli özelliklerinden biriside Ultrapiksel kamera. Ultrapiksel kameralar, standartların aksine ışığı 3 kat daha fazla içeri alarak net görüntüler elde edilmesini sağlıyor. Akıllı telefonlar içinde dünyanın ilk HDR videolu görüntü sensörüni kullanan Xperia Z, her ışıkta net ve berrak fotoğraflar elde edilmesini sağlıyor.

GALAXY S4'TE 9 ADET SENSÖRÜ VAR

Galaxy S3'ten boyutu ve daha ince çerçevesi dışında çok da farklı görünmeyen Galaxy S4, gözle görünmese de selefinden daha fazla sensörle geliyor. New York'ta düzenlenen tanıtım etkinliğinde de çok fazla üzerine durulan 9 adet sensör bulunuyor. Samsung'un yayınladığı "Gizli Yenilik" görselinde cihazın yakınlık, denge çarkı, ivmeölçer, termometre ve nem ölçer gibi sensörleri konumlarıyla beraber gösteriliyor.

FARKLI BİR SEÇENEK ARAYANLARA SONY XPERİA Z

Sony Xperia Z özellikleriyle farklılık arayanların gözdesi olabilecek bir telefon. 5 inç'lik ekran boyutu, Android JellyBean, 2 GB Ram, 13 MP kamera, çizilmeye karşı dayanaklı Dragontrail Glass ekran ve 4 çekirdekli Qualcomm APQ8064 Snapdragon Krait Quad-core işlemcisiye sahip.

SU GEÇİRMEZ
Sony Xpreia Z'nin en gözde özelliği su geçirmez olması. Xperia Z'nin aldığı su geçirmezlik sertifikası 1 metre derinlikte 30 dakika suya karşı dayanıklı. Ayrıca toza ve ekran camı kırılmaya karşı yüksek dirence sahip. Xperia Z, son teknoloji ürünlerine yüksek paralar veren ve devamlı düşmesi kırılması gibi aksiliklerden korkanlar için yüksek performans ve dayanaklılığı bir arada sunuyor.

 

Kaynak: Haber7