BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'ya gidecek olan heyete ilişkin isimlerin belirlendiğini belirtirken, resmi başvurunun bugün ya da hafta başında Adalet Bakanlığı'na yapılacağını söyledi.
 
Demirtaş, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkan Yardımcısı Kosrat Resul ve beraberindeki heyeti TBMM'deki makamında kabul etti. Kabul öncesinde görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'da katıldığı görüşmenin ardından gazetecilerin soruların yanıtlayan Demirtaş,
 
İmralı'ya gidecek heyetle ilgili resmi başvurunun yapılmadığın belirtirken, "Adalet Bakanı ile isimleri paylaştık. Bugün yada en geç Pazartesi resmi başvuruyu yapacağız. Umut ediyorum bir kaç gün içinde ikinci heyetin gidişi gerçekleşecek" dedi.
 
Demirtaş, bir soru üzerine isimlerin partileri tarafından paylaşıldığını hatırlatarak, "Ben, Ahmet Türk ve Pervin Buldan'ın isimleri Adalet Bakanlığı'na iletildi" diyerek şöyle devam etti:
 
"1,5 aydır devam eden krizin ismi, isim krizi değildir. İmralı'da devam eden görüşmeler tıkandığı için heyetimizin gidişine izin verilmemiştir. Yeniden oradaki görüşmelerin önü açılsın diye devlet heyeti bir kaç defa daha gitmek durumunda kalmıştır. İsim krizi yok." haberler