İngiltere’deki Müslüman Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı “NotInMyName” (Benim adıma yapma) kampanyası başlattı.

Aktivistler, IŞİD’in Müslümanlar adına konuşmadığını ve Müslümanları temsil etmediğini söylemek için Twitter ve Instagram’da #NotInMyName hashtag’i ile fotoğraf paylaşıyor.

Active Change adlı sivil toplum kuruluşunun kampanya için hazırladığı videoda “IŞİD İslamı ya da Müslümanları temsil etmiyor çünkü IŞİD tamamen İslam dışı. Çünkü masum insanları öldürüyor. Çünkü adil değil. Biraraya gelip bu grubu durdurmalıyız çünkü İslam’a ve Müslümanlara devam ediyor” ifadeleri yer alıyor.

STK’nın sözcüsü Zehra Kadir, “James Foley’nin kafası kesildikten ve David Haines’ın sırada olduğu söylendikten sonra ‘artık yeter’ dedik ve harekete geçmeye, dünyaya IŞİD’in Müslümanları temsil etmediğini anlatmaya karar verdik” dedi.

Müslümanların IŞİD gibi gruplar yüzünden “terörist” olarak etiketlenmesinden bıktıklarını söyleyen Kadir, “Dünya bunun gibi hareketlerin İslam’da yasak olduğunu bilmiyor. İnsanlara, bu grupların bizim kaderimizi temsil edemeyeceğini söylemek istiyoruz. İslam’da böyle gruplara yer yoktur ama onlar bizleri gaddarlıklarını meşrulaştırmak için kullanıyorlar” dedi.