Akıllı telefon piyasasına yön veren Apple, iPhone serileri ile herkesin beğenisini kazanmıştı. Birbirinden farklı özellikler ve üstün donanıma sahip cihazlar ile karşımıza çıkarak bizleri şaşırtan Google, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde iPhone 5 ile karşımıza çıkmıştı. Bu yıl da iPhone 5S sürümünü piyasaya sürmesi bekleniyordu, ancak şirketten herhangi bir atılım gelmedi. Bütün şirketler amiral gemilerinin tanıtımını yapıyorken, Google'un sessizliğini koruyor olması herkesi şaşırtmıştı. Merakla beklenen iPhone 5S hakkında sonunda resmi bir açıklama geldi ve piyasaya çıkış tarihi bildirildi.
 
Geçtiğimiz günlerde Apple için ortaya atılan bir iddia da ekonomik iPhone üretimi gerçekleştireceğine yönelik olmuşu. Bilindiği gibi her ne kadar özellikleri oldukça yüksek olsa da, fiyatının yüksek olması nedeniyle birçok kişi iPhone kullanmayı tercih etmiyordu. Şimdi bu konuda bir atılım gerçekleştirmeyi düşünen Apple, uygun fiyatla satışa sunacağı bir iPhone ile karşımıza çıkacak. Bu ekonomik iPhone modelinin içerisinde bulunduğumuz yılın son çeyreğinde piyasaya sürülebileceği düşünülüyor, ancak şuan için bir öngörüde bulunmak çok da mümkün değil. Ekonomik iPhone modelinin ne zaman raflarda yerini alacağı bilinmezken, iPhone 5S yaz döneminde bizlerle olacak. iPhone 5S'in 20 Haziran'da tanıtılacağı bilgisi verildi.
 
Apple, 20 Haziran'a ertelediği WWDC etkinliğinde iPhone 5S'in tanıtımını gerçekleştirecek. Merakla beklenen bu serinin tanıtım tarihi hakkındaki bilgiler CNET ve Today's iPhone aracılığı ile duyuruldu. Kaynakların Apple'a olan yakınlığı bilindiğinden tarihin yanlış ya da iddianın asılsız olduğu düşünülmüyor. Zaten uzun süredir iPhone 5S serisinin ne zaman tanıtılacağı merakla bekleniyordu. Şirketin bu konuda net bir açıklama yapması istenmişti ki, sonunda yakın kaynaklar haberi verdi. 20 Haziran'da iPhone 5S ile tanışacağız.