Apple'ın 12 eylül'de gerçeklkeştirdiği lansmanının en dikkat çeken ürünü kuşkusuz iPhone'un 10'uncu yılına özel geliştirdiği iPhone X olmuştu. 3 Kasım'da ABD'de satışa çıkancak iPhone X'in Apple'ın üretim sayısını istediği seviyeye çekememesinden dolayı ilk gün tükenmesi bekleniyor. Bu durum Apple'In 10'uncu yılına özel geliştirdiği modelin şimdiden karaborsaya düşmesine neden oldu. Online alışveriş sitesi eBay'de iPhone X 6 bin dolar yani 22 bin 400 TL'den satışa sunuldu. 
Peki Türkiye'de Apple Store'da 6 bin 99 liradan başlayan fiyatlar ile satılacak iPhone X Apple'a ne kadara mal oluyor? ABD basınında yer alan haberlere göre, iPhone X'in maliyeti şöyle... 
 
iPhone X’un en pahalı parçası, şirketin Samsung'dan aldığı 5,8 inçlik OLED ekran. Apple bu ekranlardan her biri için Samsung'a 80 dolar ödüyor. 
 
Listede yer alan en pahalı ikinci parça ise paslanmaz çelik ve ekrandan oluşan kasa. Bu kasanın maliyeti ise 53 dolar ile en büyük ikinci kalemi oluşturuyor. 
 
Yeni iPhone’un en pahalı üçüncü parçası NAND flaş bellek. 256 GB’lık model için Apple’ın ödediği ücret 45 dolar. 
 
TrueDepth kamera sistemi ve algılayıcıların toplam değeri 25 dolar. 
 
Apple’ın tasarladığı ve TSMC’nin ürettiği A11 işlemci ise 26 dolara mal oluyor. 
 
ABD dışına satılan iPhone X’lerin 3G ve 4G bağlantılarını kuran Intel XMM 7480 model modem 18 dolar fiyat etiketine sahip.
 
Bu fiyatları alt alta koyduğunuzda, iPhone X’un temel parçalarının toplam mâliyeti 404,75 dolar yani yaklaşık 1500 TL. 
 
ABD'de 999 dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak olan modelin Türkiye fiyatı ise şu an için netleşmiş değil.