Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed , Hizbullah 'a yakınlığı ile bilinen Al Manar TV'ye röportaj verdi. Lübnan sınırında resmen İsrail 'le savaştıklarını belirten Esed, Nusayri devleti kurma planını reddetti. Çatışmaların El Kuseyr şehrinde yoğunlaşmasının sebebinin İsrail olduğunu öne süren Esed, İsrail'in hem Lübnan'a hem de Suriye'ye saldırılar düzenlediğini belirtti. İsrail'in, Suriye'nin iletişim sistemlerini sabote etmeye çalıştığını hatırlatan Esed, Hizbullah ile aynı düşmana karşı savaştıklarını ve bu yüzden Hizbullah'ın da savaşın içine çekilmek zorunda kaldığını söyledi.
 
İsrail'in herhangi bir saldırısı halinde aynı şekilde karşılık vereceklerini belirten Esed, dolaylı yoldan Türkiye 'yi de tehdit etti. Düşman nereden gelirse gelsin savaşacaklarını yineleyen Esed, düşmanın kuzeyden gelmesi halinde de cevap vereceklerini kaydederek kuzey komşusu Türkiye'ye göndermede bulundu.
 
Esed, "2. Cenevre Konferansı'nda alınacak kararlar halk oylaması olmadan uygulamaya girmeyecek'' diye konuştu. Suriye'de 2014'te yapılacak seçimlerde halk isterse yeniden adaylığını koyacağını belirten Esed, sandıktan böyle bir sonuç çıkmadıkça kendisinin iktidardan çekilmesinin söz konusu olamayacağını belirtti.