Galatasaray’a sürpriz aday... Sarı-Kırmızılılar yabancı sol bek arayışlarında üst üste çıkan pürüzler nedeniyle her ihtimale karşın tedbir almaya karar verdi. Bunun için de, teknik direktör Fatih Terim’in raporu doğrultusunda Sivassporlu Ziya Erdal gündeme geldi. 
Bu sezon 31 Süper Lig maçında forma giyen ve 1 gol 2 asistle oynayan 25 yaşındaki oyuncu için 1.5 milyon Euro’luk bir teklif yapılması bekleniyor. Ziya’nın da Galatasaray’ın ilgisi karşısında çok heyecanlandığı, tıpkı takım arkadaşı Erman Kılıç gibi Florya’nın yolunu tutmayı düşlediği öğrenildi. Terim’in Ziya’yı uzun süredir takip ettirdiği de, gelen haberler arasında. Başarılı oyuncunun 2015 yılına kadar kontratı var. Buna karşın maddi sorunlar yaşayan Sivasspor’un, resmi teklif gelmesi halinde bunu kabul edebileceği bildirildi.

Roberto Carlos ne diyecek!

Bu arada, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol beklerinden olan Roberto Carlos’un, teknik direktörü olduğu takımın en iyi sol bekinin ayrılmasına izin verip vermeyeceği de şimdiden merak konusu haline geldi. Yiğidolar’da, Ziya Erdal’ın natifi olarak şu an için sadece Hayrettin Yerlikaya bulunuyor.

Mini Yorum

Sivasspor’un alt yapısında yetişen Ziya’nın en önemli özelliği, hücum futboluna çok uygun olması. Önündeki forvetlerle iyi anlaşabilen ve düzgün bir sol ayağa sahip olan Ziya Erdal, Rıza Çalımbay ile adeta patlama yaptı. Çalımbay’ın bir savunmacı olarak, “Benim sağ kanattan yaptığım ortaların aynısını soldan yapan bir oyuncu” diye tanımladığı Ziya, aslında tam bir sistem oyuncusu. Sivasspor’da Aatıf ile iyi bir sol kanat oluşturan Ziya, şu an ligin en iyi sol bekleri arasında. Tam da bu dönemde özellikle sol bek sıkıntısı çeken ve arayışta olan Galatasaray için iyi bir seçim. Geçen sezonu devşirme isimlerle geçiren Galatasaray’ın dev bütçesi içinde olabilecek bir transfer olarak görüyorum.