Stockholm’de gerçekleşen terör saldırısını kınamak amacıyla geçtiğimiz pazar günü düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı gösteriyi referandum oylaması olarak gösteren Hürriyet gazetesine İsveç medyasından tepki yağdı. Geleneksel ve sosyal medyada Hürriyet gazetesine Erdoğan’a destek verdiği suçlamaları yönetildi.

9 Nisan günü Stockholm’un Sergel Meydanı’nda terör saldırısını kınamak için yapılan gösteri, anayasa için yurt dışı ve İsveç’te yapılan referandumun son gününe denk geldi. Hürriyet gazetesi gösteride çekilen 30 saniyelik bir görüntüyü “Oy kullanmanın son gününde yurt dışında büyük yoğunluk” başlığıyla verdi. Görüntünün devamına seçim lokalinden çekilen görüntüler yerleştirildi. 

Böylelikle eyleme katılan kişilerin oy vermek için bekleyen Türkiyeli seçmenler olduğu imajı verildi. 

Hürriyet’in haberinin sosyal medyada  yer almasından sonra konu görsel ve yazılı medyanın gündemine geldi. Türkiye Uzmanı Michael Sahlin, Expressen gazetesine “Oldukça utanmazca bir yöntem” ve “Ucuz bir numara” değerlendirmesinde bulunarak, Türkiye’deki çarpıtılmış propagandaların İsveç’te de sürdürülmesinin kendisini hiç de şaşırmadığını söyledi. 

Aftonbladet gazetesi ise, Hurriyet’in görüntüyü yanlışlıkla yayımlandığını açıkladığını ve filmi kaldırdığını duyurdu. (Stockholm/EVRENSEL)