İsveç hükümetinin, Göteborg Üniversitesi'ne bağlı araştırma kuruluşu SOM Enstitüsü'ne, genel seçimlerde halkın internet ortamında oy kullanımı konusundaki eğilimini araştırması için yaptırdığı ankette, 3 bin kişi ile görüşüldü.
 
Kamuoyu araştırmasında, halkın yüzde 62'sinin seçimlerde internet ortamında oy kullanılmasına olumlu baktığı ortaya çıktı. Yüzde 17'lik kesim ise internet ortamında hile yapılacağı endişesi ile bu öneriye karşı çıktı.
 
İsveç Demokrasi Bakanı Birgitta Ohlsson, kamuoyu araştırma sonuçlarından sonra yaptığı açıklamada, internet ortamında oy kullanımına verilen desteğin şaşırtıcı oranda yüksek olduğunu söyledi. Norveç'te inernet ortamında oy kullanımı konusunda halkın büyük katılımının olduğunu hatırlatan Ohlsson, "Teknik destekler demokrasiyi güçlendirebilir ancak şu an için güvenlik açısından bazı konuların da gözönünde tutulması gerekiyor" dedi.
 
Bu arada, İsveç Seçim Kurulu, 2018 yılında yapılacak genel ve yerel seçimlerde internet ortamında oy kullanımının bazı belediyelerde uygulamaya geçirilmesi için hükümete öneri sundu
 
AA