Dünya futbolu onun adını ilk kez 1999 yılında İsveç ekibi Trelleborg’dan İtalyan devi Juventus’a transfer olduğunda duydu. Oldukça uzun boyuna rağmen çevikliği ve keskin refleksleri sayesinde 1 yıl içinde İsveç Milli Futbol Takımı’na kadar yükseldi .

Daha sonra kulüp kariyerine Rennes, Manchester City ve PSV Eindhoven takımlarında devam eden deneyimli file bekçisinin son durağı ise Kasımpaşa oldu. İstanbul ekibinin formasını son iki sezondur başarıyla terleten Andreas Isaksson ile Türkiye serüveni Galatasaray ve Türk futbolu üzerini keyifli bir söyleşi yaptık.

*Yaklaşık iki yıldır İstanbul’dasın. Bu şehri seviyor musun?
Evet çok seviyorum. Fantastik bir şehir. Trafik biraz sorun ama eğer yolları biliyorsanız, sıkıntı olmuyor. Ama ne yalan söyleyeyim zaman zaman yolları karıştırıp, yolu uzattığım da oluyor. Ailem de burada çok mutlu. İstanbul’da yaşamayı çok seviyorlar.

*Kariyerini Türkiye’de noktalamayı düşünür müsün?
Bilmiyorum. Gelecekte ne olur kimse bilemez. Güzel günler geçiriyorum; ama ileride ne olacağını kimse bilemez.

*Peki kulübünle ilgili de aynı şeyleri söyleyebilir misin?
Kulübümde de çok mutluyum. Burada farklı bir kültür, yeni insanlar tanıdım. Kariyerimde önemli bir gelişim aşaması. Kendimi burada huzurlu hissediyorum.

"ELMANDER İÇİN HAYALKIRIKLIĞI"
*Gördüğüm kadarıyla performansın herkes için tatmin edici. Aynı kanaatte misin?
Elimden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyorum. İyi oynamak, sahada en iyisini vermek benim işim. Eğer insanlar benim performansımdan memnunsa bu beni mutlu eder.

*Peki Süper Lig’in en iyi kalecisi kim sence?
Bence Muslera. Hatta dünya ölçeğinde bir kaleci diyebilirim. Uruguay Milli Takımı’nda da çok iyi maçlar çıkarıyor. Tam anlamıyla bir kaleci.

*Peki 2’nci sıraya kimi koyarsın?
(Gülerek) Bilmiyorum.

*Volkan Demirel için ne düşünüyorsun?
İyi bir kaleci. Çok tecrübeli.

*Bir ara adın Galatasaray’la anılmıştı. Teklif almış mıydın?
Bilmiyorum. (Gülerek) Bu konuda yorum yapmak istemiyorum.

*Eminim, Elmander’le konuşuyorsunuz. Galatasaray’dan ayrılığı hayal kırıklığı mıydı?
Kasinlikle. Son dönemde fazla süre alamamıştı. Bu da sorun olarak gözüküyordu. Ama Galatasaray’da çok mutlu 2 yıl geçirdiğini söyleyebilirim. Şu an Premier Lig’de ve bana göre orası dünyanın en iyi ligi.

*İsveç’te insanlar Türk futbolu hakkında çok şey biliyor mu?
Her geçen gün Türk futboluyla ilgili daha çok şey öğreniyorlar. Çok sayıda İsveçli oyuncunun olması belirleyici. Ayrıca geçen sezon Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısı çok etkili oldu.

"BURAK VE DROGBA ÇOK ZORLU GOLCÜLER"
*Türkiye’de hangi forvetler daha tehlikeli senin için?
Bence Türk Ligi’nde çok iyi golcüler var. Burak Yılmaz, Drogba gibi... Onlara karşı oynamak çok kolay olmuyor. Zorlu golcüler.

*Hangi golcü dünyanın en iyisi: İbrahimoviç, Messi ya da Ronaldo...
Birbirinden farklı özelliklere sahip oyuncular ve 3’ü de harika. Karşılaştırmak imkânsız.

*İbrahimovic’le milli takımda birlikte oynuyorsunuz. Nasıl biri?
Çok mütevazı bir insan. Bazıları kibirli biri gibi algılayabilir ama hiç de öyle değil. Yıllardır birlikte oynuyoruz ve çok arkadaş canlısıdır.

*Ligde bu haftaki rakibiniz Trabzonspor. Nasıl geçer bu maç?
Trabzonspor maçı çok zor olacak. Biz de iyi bir çıkış yakaladık. Kazanmak istiyoruz. Biz her maçta en iyisini vermek adına mücadele ediyoruz. Biz iyi bir takımız bunu göstereceğiz.

“Kasımpaşa önemli bir geleneğe sahip. Bizim için diğer İstanbul takımlarıyla yapılan maçlar çok önemli. Ama bu maçlara derbi denir mi buna kamuoyu karar verir.”

“Erkan Zengin ve Jimmy Durmaz’ı İsveç Milli Takımı’ndan tanıyorum. Bence ikisi de çok iyi oyuncular. Birkaç maçta görev aldılar. Hatta Jimmy’nin bir golü de var.”

"BRUMA ÇOK YETENEKLİ"
*2014 Dünya Kupası baraj maçında rakibiniz Portekiz. Nasıl bir mücadele olur?
Portekiz favori gözüküyor. Ronaldo’ya karşı oynamak elbette zor olacak. Belki Bruma da bize karşı oynayabilir. Çok genç, yetenekli ve beğendiğim bir oyuncu. Ama benim için bu iyi bir şey. Ne olursa olsun, kazanmaya çıkacağız.