İsveç'te başkent Stockholm'deki göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Husby semtinde polisin elinde bıçak olduğu iddia edilen 69 yaşındaki bir adamı vurarak öldürmesinin ardından çıkan olaylar dördüncü gecede de devam etti.

Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Kjell Lindgren, gece boyunca birçok polis memurunun atılan taşlara hedef olduğunu ve üç polis memurunun hafif yaralandığını kaydetti.

1970'li yıllarda Husby'de toplu konutlar inşa edilmişti. Burada yaşayan 12 bin kişinin yaklaşık yüzde 80'ini yabancı kökenlilerin oluşturduğu tahmin ediliyor.

 

Bölge halkı da polis şiddetine ve vandalizme karşı Hutsby'de bir protesto gösterisi düzenledi

Husby yakınlarındaki Kista ve Stockholm'ün güneyindeki Skogaas'ta da gençlerin sokaklara dökülerek etrafa taş attıkları ve otomobilleri ateşe verdiği bildirildi.

İsveç Başbakanı Friedrik Reinfeldt dün bir açıklama yaparak halkı sükûnete çağırmış ve komşularının otomobillerini ateşe vermenin "düşünce özgürlüğü ifadesi değil holiganlık" olduğunu ifade etmişti. İsveç'in birçok ülkeden gelen büyük insan gruplarına topraklarını açtığını belirten Reinfeldt, bundan gurur duyduğunu da ifade etmişti.

©Deutsche Welle Türkçe