İsveç'te plakasında ''786'' numarası bulunan bir kişinin, plakayı İsveç Trafik Dairesi Başkanlığı'na teslim ederek değiştirmesi istendi.

İsveç'te yazılı ve görsel basında geniş yer bulan habere göre, Skane bölgesinde aracının plakasında ''786'' numarası bulunan bir şoförden, bu numaranın İslam'da kutsal kabul edilmesi gerekçesiyle plakasını değiştirmesi istendi.

Olaya şaşıran şoföre, "786" rakamının ''Bismillah'' kelimesini andırdığı, bunun da Müslümanlar için çok kutsal değere sahip olduğu açıklandı.

Trafik Dairesi Başkanlığı, şoförün itiraz hakkının bulunmadığını ve plakayı en yakın zamanda teslim etmesinin istendiğini bildirdi.

Trafik Dairesi Başkanlığı Sözcüsü Eva Isalsell, olayı doğrulayarak ''Bize hiçbir İslam kuruluşu, dernek veya örgütten bu konuda özel bir istek gelmedi. 786 numarasıyla ilgili olarak internette arama yaptığımızda, bunun, İslam'da kutsal olduğuna dair birçok bilgi geliyor. Hiçbir inanç grubunu incitmemek için böyle bir karar aldık'' diye konuştu.

İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan ise Trafik Dairesi Başkanlığı Sözcüsü Eva Isalsell'i telefonla arayarak numarayla ilgili inanışın hurafe olduğunu aktardığı belirtildi.

Akan, İslam'da böyle bir inanış olmadığını uygun bir dille Isalsell'ye anlattığını, sözcünün kendisine teşekkür ederek konuyu araştırıp duruma göre düzeltecekleri sözü verdiğini açıkladı.

(AA)