Kulu’dan İsveç’e göçün 50. Yılı yaklaşırken, İsveç’te yaşayan 40 bin Kululu’da göçe uygun faileyetler yapmak için önemli konuları masaya yatırdı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleşen yemekli toplantı Kulu Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ve Kulu Gelişim Vakfı tarafından gerçekleştirildi. Toplantıya 15 günlük ziyaret için Stockholm’de bulunan Kulu Eğitim ve Yardımlaşma Derneği başkanı Ganber Demirok, onursal başkan Korkut Yiğitalp ve İsveç’te faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri yöneticileri ile bölge sorumluları katıldı.

Kulu Eğitim ve Yardımlaşma Derneği başkanı Ganber Demirok, derneğin 4 yıllık faaliyetleri hakkında geniş bilgi verdi.

Daha sonra Kulu Eğitim ve Yardımlaşma Derneğine destek isteyen Kulu Gelişim Vakfı başkanı Haydar Akan, Kulu’nun 80 bin nüfusu olduğunu bu nüfusun 40 bininin İsveç’te 15 bininin de dünyanın diğer ülkelerinde yaşadığını söyledi. 2015 yılında İsveç’e göçün 50. Yılı olacağını hatırlatan Akan, 2 yıl içerisinde İsveç’teki Kululuların daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilmesi için göç kapsamında İsveç’in Ankara büyükelçisi ile dış işleri Bakanı Ahmet Davutoğlun’dan yardım talep ettiklerini ifade etti. Yardım talebine olumlu karşılık aldıklarını belirten Akan, Kulu Gelişim Vakfı ile Kulu Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ile birçok ortak projeye imza atmayı hedeflediklerini belirtti. Kulu’da yazın, ‘Kulu- İsveç’’ isimli ve bir hafta sürecek bir panayır düşündüklerini kaydeden Akan, İsveç’te de bütün Türk toplumunun katılmasını arzu ettikleri 2 farklı şenlik ve piknik düşündüklerini ifade etti.  2015 yılında da, göçün ilk yıllarından itibaren o günkü insanları  yansıtan fotoğraflardan sergi açacaklarının sözünü veren Akan, İsveç’te doğan ve büyüyen gençlerinde Kulu’dan bağını kesmemesi için bazı faaliyetleri hayata geçireceklerini söyledi.

Çok verimli geçen ve önemli karaların alındığı toplantıda, her iki dernek adına ortak çalışmaların faaliyete geçebilmesi için 2-3 gün arasında, dernek yöneticilerinin bir araya gelerek yol haritası çıkartacakları belirtildi. Toplantı sonrası bütün hemşerilerine teşekkür eden Kulu Gelişim Vakfı Başkanı Haydar Akan, Restoranını hemşerilerine açtığı için Ecevit Ayhan ve Ömer Suvari’ye , yemeğe katkısından dolayı Erol Tırpan’a ayrıca teşekkür etti. Atilla Altuntaş