Suriye'den İsveç'e giden 46 yaşın bir Suriyeli 2012 yılında 7 askerin infaz edilmesinde rol aldığı için müebbet hapse mahkum edildi.

İç savaşın ardından 2013 yılında Suriye'den İsveç'e giderek sığınma talebinde bulunan 46 yaşındaki Hişam Ömer Sakhanh, oturma iznini aldıktan birkaç ay sonra ömür boyu hapse mahkum edildi. 

Stokholm Bölge Mahkemesi'nde görülen davada 46 yaşındaki mülteci 2012 yılında Suriye ordusu mensubu yedi askerin infazında rol aldığı gerekçesiyle yargılandı. Olaya ilişkin görüntüleri ortaya çıkan Hişam Ömer'in elinde uzun namlulu silahla infaz emrini uygulayanlardan biri olduğu tespit edildi. 

İNFAZI İTİRAF ETTİ, SUÇLAMAYI REDDETTİ

Görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu doğrulayan Hişam Ömer, infazın gerçekleştiğini söyledi ancak suçlamaları reddet. 46 yaşındaki Suriyeli sığınmacı, infaz kararının yerel mahkemece verildiğini ve bu nedenle yaptığı şey nedeniyle cezalandırılmaması gerektiğini savundu. 

İtalya ve İsveç kurumlarının birlikte yürüttüğü soruşturmada Hişam Ömer'in 2011 yılında İtalya'dayken Suriye Büyükelçiliği'nin işgalinde rol aldığı ve tutuklandığı ortaya çıktı. 2012'de Suriye'ye giderek o dönem İdlib'de aktif olan küçük ölçekli Süleyman Grubu'na katılan Ömer 2013'te Suriye'den çıkıp İsveç'e geçmiş. 2016'nın başında oturma izni alan Hişam Ömer'in yargılanma süreci Mart 2016'da başlamıştı. NTV