İsveç'in başkenti Stockholm'da faaliyet gösteren vakfın Suriye Koordinatörü Sofia Elzen, yaptıkları yardımlarla Suriyeli yetim çocukların yanında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Yetim çocukların mutlu olmalarının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Elzen, şunları söyledi: 

"Her yıl okul başladığı zaman yetim öğrencilere okul çantası, kıyafet, kırtasiye malzemesi dağıtıyoruz. İki ay sonra da 500 öğrenciye oyuncak dağıtacağız. Yetim çocuklar, mutlu olduğu zaman biz de mutlu oluyoruz. Bir çanta ile mutlu oluyorlar. Konserler vererek, gala gezileri düzenleyerek topladığımız gelirleri, bu çocukların eğitiminde kullanıyoruz."

YANLARINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRELİM

Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi'nin Müdür Yardımcısı Canan Balkan da Suriyeli yetim çocuklara her zaman ilgi gösterilmesi gerektiğini söyledi. Annelerini babalarını kaybetmiş Suriyeli çocuklara eğitim vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Balkan, "Sivil toplum örgütlerinin desteğiyle daha kaliteli eğitim vermek için canla başla çalışıyoruz. Okulumuzda temel kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Suriyeli çocuklara yalnız olmadıklarını, onların yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz lazım. Sivil toplum örgütlerinin katkıları da bizler için önemlidir. Yardımların devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet