Başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde kaynak olarak kullanılacak Jinekolojik Kanserler kitabı (Textbook of Gynaecologıcal Oncology) Türk bilim insanlarının editörlüğünde yayımlanarak, literatüre Türkiye imzası atıldı.

"40 ÜLKEDEN 483 YAZAR VAR"

Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği (ESGO) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Gültekin, yaptığı açıklamada, Türkiye'de alana ilişkin çok değerli bilim insanları bulunduğunu ve bu kişilerin yurt dışında çok önemli çalışmalara imza attığını, birçok projeye öncülük ettiğini söyledi.

Başarıların, tıbbi operasyonların, önemli klinik çalışmaların yanı sıra literatür ile kaynak kitap gibi çeşitli alanlarda olduğunu ifade eden Gültekin, bunun onur ve gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Son olarak, Türk bilim insanlarının editörlüğünü yaptığı A'dan Z'ye jinekoloji alanında tanıdan, tedaviye ve yeni yaklaşımlara kadar tüm konularının dünyada ilgili alanda isim yapmış hekimlerin çalışmalarının yer aldığı kaynak kitaba imza atıldığını anlatan Gültekin, "Kitap, 205 bölümden oluşuyor ve 40 ülkeden 483 yazar bulunuyor. Toplam, bin 700 sayfa ile hem nitelik hem nicelik anlamında alanındaki en kapsamlı kitap" diye konuştu.

"DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK"

Kitap çalışmasının Prof. Dr. Ali Ayhan'ın öncülüğünde kendisinin yanı sıra Doç. Dr. Polat Dursun, Dr. İrem Küçükyıldız ve Dr. Müjdegül Karaca tarafından yapıldığını dile getiren Gültekin, "Jinekolojik onkoloji alanında böyle bir kitabın dünyada örneği bulunmuyor. Bir ilke imza atıldı." değerlendirmesinde bulundu.

AA