Kayseri'nin Hacılar ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden 2 kız kardeş, memleketleri Ereğli ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi.

Kazada hayatını kaybeden Rabia (17) ve ablası Çiğdem Gürbüzoğlu'nun (20) cenazeleri, otopsinin ardından memleketleri Ereğli ilçesindeki babaevine getirildi.

Cenazeler, helallik alınmasının ardından Ulu Cami'ye götürüldü. Burada gözyaşlarına boğulan baba Feridun Gürbüzoğlu'nu, yakınları teselli etmeye çalıştı.

Kız kardeşlerin cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Meydanbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ereğli Ticaret Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Rabia'nın, Niğde Üniversitesinde okuyan ablası Çiğdem Gürbüzoğlu ile geziye katılmak üzere bu kente gittiği öğrenildi.

Kız kardeşlerin cenaze törenine yakınlarının yanı sıra Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Öğütlü, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen ile vatandaşlar katıldı.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde yol kenarında bulunan bir evin duvarına çarparak bahçesine girmiş, arkadan gelen Adem Akpınar'ın kullandığı 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı.

Kazada 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı.

 
Kaynak: AA