20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askerî harekâtta gazilik unvanı kazanan Cihanbeylili hemşerimiz Ahmet Akkurt: “ Allah bir daha o günleri ülkemize yaşatmasın. ” dedi. 
 
1953 Pınarbaşı Köyü Doğumlu Kıbrıs Gazisi  Ahmet Akkurt yaptığı özel açıklamada: “Müzminleşen Kıbrıs meselesi ülkemizin başına bela duruma gelmişti. 1974 yılında o şerefli ordu’nun içinde ben de yer aldım.
 
Tanklarımız ve zırhlı araçlarımız yoktu. Çıkarma birlikleriyle gelebilecekti. Tanksavar savunmamız sınırlı sayıda ve menzili çok kısa silahlara dayanıyordu. Piyade ağır silahlarımız 81 ve 60 mililetrelik havanlar ile 12.7 milimetrelik makinalı tüfeklerden ibaretti. Sonuç olarak, düşmana 2.800-3 bin metre mesafe dışında müessir olamıyorduk.  Cihanbeyli’nin Gazilerinden biriside benim. Yaşanılan savaşta  niceleri kucağımızda şehit oldu. Şehitlerin şehadetine şahit oldum. Bizlere Allah şehadeti nasip etmedi ama muharip gazi olarak halkın arasında gazilik müessesine hizmet, dolayısıyla bayrağa hizmet etmeyi nasip etti. Allah’ıma binlerce şükür ediyorum. Ben Cihanbeylilerle, Türk milleti ile gurur duyuyorum. Allah bu millete bir daha böyle bir şey yaşatmasın.  Eğer böyle bir durum olursa bundan sonra kanımın son damlasına kadar her şeyimle bu milletin yanında olurum” dedi.