BDP Merkezi Seçim Komisyonu ile Merkezi Aday Belirleme Komisyonu yerel seçimler için aday başvuru sürelerinin uzatılması yönünde karar aldı. BDP Genel Merkezi aldığı kararı bir genelge ile illere gönderdi.

Söz konusu genelgede şunlar yer aldı: "Kadın Meclisimiz, 23 Ekim tarihinde yayınladığı genelgede kadın kotası olan il ve ilçelerimizde aday adayı başvuru tarihi 30 Ekim 2013 tarihine kadar uzatmıştı. Toplantımızda il ve ilçelerimizden gelen yoğun talep üzerine kota dışındaki yerlerde de 25 Ekim 2013 tarihine kadar olan başvuru süresi 30 Ekim 2013 tarihine kadar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarının başvuru tarihi ise 30 Kasım tarihine kadar uzatılmıştır.Aday adaylarımız, son başvuru tarihi olan 30 Ekim 2013 tarihinden itibaren ön seçimin yapılacağı güne kadar delegelerimize uygun yöntemlerle ( broşür basma vb.) kendilerini tanıtabileceklerdir."

BDP Eş Genel Başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, henüz hiçbir yerde adaylıkların belli olmadığını belirterek, seçim çalışmalarının yapıldığı bütün yerlerde halkı adaylık başvurusu yapmaya ve herkesi bu süreci sahiplenmeye çağırdı. (ANF)