Süper Lig’in yeni takımı Torku Konyaspor, transferde büyük bir bomba patlatmak üzere... 
 
PTT 1. Lig’de Play-Off şampiyonu olan takımı büyük ölçüde koruyan ve yaptığı kaliteli takviyelerle gücüne güç katan Yeşil-Beyazlılar, Ndouasel ve Thorvaldsson’un ardından dev bir forveti daha Konya’ya getiriyor: Johan Elmander... Semih Şentürk üzerinde yoğunlaşan, ancak bu transferde mutlu sona ulaşmayı başaramayan Konyaspor’da rota Galatasaray’ın İsveçli golcüsüne döndü. Sarı-Kırmızılı takımda yeni sezonda düşünülmeyen oyuncunun menaceriyle ve Galatasaray’la temas kuran Konyaspor’un ilk görüşmelerden olumlu sonuç aldığı belirtildi. Sözleşmesi 2014’te, yani sezon sonunda bitecek olan Elmander’i kiralamaya sıcak bakmayan Galatasaray’ın makul bir bonservis ücretiyle tecrübeli forveti elden çıkarmak istediği öğrenildi. 
 
Bu durumu en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Konyaspor’un ise menaceri aracılığıyla Elmander’i ikna etmek için çaba harcadığı bildirildi. Tarafların anlaşması halinde yabancı kontenjanını azaltmak isteyen Galatasaray’la da kalan pürüzler giderilecek, böylece Elmander yeni sezonda Torku Konyaspor’da forma giyecek. 
 
Büyük gün yarın
 
Yeşil-Beyazlılar’ın başkan yardımcısı Zeki Çimen de görüşmelerin olumlu bir şekilde seyrettiğini belirterek, “Hem Galatasaray’la hem de oyuncunun menaceriyle temaslarımız sürüyor. Yarına kadar net bir haber alacağız. Sezona Fenerbahçe maçıyla başlayacağız. İyi bir başlangıç için kaliteli bir ekiple sahaya çıkmaya hazırlanıyoruz. Umarız her şey istediğimiz gibi olur” ifadelerini kullandı.