Konya Milletvekili Atilla Kart, Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Kayseri Büyükşehir belediyesi ile ilgili yolsuzluklara değindi.
Konya Milletvekili Atilla Kart, Kayseri ile ilgili anlatılacak çok şey olduğunu belirterek Başbakan’ın bütçe konuşmasında “Kayseri’deki yolsuzluk olayı ile ilgili olarak ilgili kamu görevlilerinin beraat etmişçesine bir açıklama yaptığını” ifade etti. Kart, Kayseri’deki yolsuzlukla ilgili olarak 40 dava açıldığını, bunlardan birçoğunun devam ettiğini söyledi. Başbakan’ın tavrının “bilgi kirliliği ve karartma” olduğunu ve “temyiz aşamasında bir dava varken yargıya müdahale etmek olduğunu” sözlerine ekleyen Atilla Kart, “Başbakan bir taraftan da Yargıtay’a tavsiyede bulundu, telkinde bulundu, talimatta bulundu” dedi.
Konya Milletvekili Atilla Kart şunları kaydetti: “Şu anda Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde teftiş kurulu başkanvekilinin, ulaştırma koordinasyon şube müdürünün, imar müdürünün de aralarında bulunduğu kişiler Kayseri İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2012-19 esas sayılı dosyasında rüşvet vermek, almaktan dolayı yargılanıyorlar. O dosyalardan bir tanesi, 2007 yılında ilgili kişilerden birisi rüşveti gidiyor teftiş kurulu başkanına ihbar ediyor ve teftiş kurulu başkanı bunu sumen altı ediyor. Savcıların takipsizlik kararı vermesinden sonra 2010 yılında konunun yeniden gündeme getirilmesi, ortaya yeni delillerin çıkmasından sonra 2011 Aralık’ta suç duyurusunu yaptık. Devletin savcısı görevini yapmadığı için biz gittik delil topladık. Bizim o delillerimizin üzerine o sumen altı etme davaları, rüşvet davaları açıldı.”
Konya Milletvekili Atilla Kart, bu konuların yazılamadığını, kamuoyuna yansımadığını çünkü “Başbakan’ın direk müdahale ettiğini ve Cumhurbaşkanı’nın da daha olayın başında belediye başkanına kefil olduğunu söylediğini” ifade etti. Atilla Kart “Hangi bürokratın, hangi yargı mensubunun, hangi savcının özgür iradeyle görev yapmasının bekleyebilirsiniz?” şeklinde konuştu.
-Hüküm giyen belediye işçisi-
Yolsuzluklarla ilgili beş yıl hapis yatan ve geçtiğimiz aylarda serbest bırakılan Hacı Ali Hamurcu isimli belediye işçisinin de katıldığı basın toplantısında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluklar ele alındı. Hacı Ali Hamurcu isimli işçi, belediyede kendisine kuryelik yaptırıldığını, çok ciddi miktarlarda parayı belirtilen adreslere teslim ettiğini ve daha önce başına gelen bu olayları hiçbir yerde anlatamadığını, Kayseri’de de yaşamanın zorlaştığını, baskı gördüğünü bu sebeple Milletvekillerinden yardım istediğini söyledi. Konuyla ilgili yaşadıklarını kitaplaştırdığını belirten Hacı Ali Hamurcu, belediyedeki işi ve yaşadıkları haksızlıklar yüzünden işsiz olduğunu ve emekli emniyet amiri olan babasının kendisine yardım ettiğini de sözlerine ekledi.
Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu, “sesini millete duyurmak istediğini söyleyen” Hamurcu’ye TBMM’nin millete sesini duyurabileceği en doğru yer olduğunu söylediğini belirterek “CHP olarak bugüne kadar birçok kişinin sesini, çığlığını bu kürsüden duyurduk” şeklinde konuştu.

chp