Konya’da son zamanlarda çekilen dizi ve filmler Konya’ daki oyuncu ve yeteneği olan tarafından ilgi gösterdi. Son dönemlerde dizi sektöründe yoğun ilgi gören  ve TRT 1’de yayınlanan Kızılelma dizisi de bazı bölümleri ile Konya’da çekilen diziler arasında yerini edindi. Bundan öncede Konya’nın Karapınar ilçesine Köy kurularak Vahyin İzinde Belgeseli çekilmişti.

Konu ile alakalı bilgi veren Konya’nın en büyük cast ajanslarından KonyaCastAjans.com’un Genel Koordinatörü Ramazan Şanlı, “Konya’da son zamanlarda çekilen dizi, film ve belgeseller Konya’lı halkı ve çevre illerden çok yoğun ilgi ile karşılandı. Konya’da faaliyet gösterdiğimiz ajansımıza oyuncu ve model olmak için çok sayıda başvuru geliyor. Konya, Cast Ajans sektöründe çok ileri seviyede değil bu yüzden Konya’da yeteneği olan birçok oyuncu kaybolup gidiyor. Sektör olarak Konya’da daha kaliteli işler yapan firmalar olmalı. Biz Konya Cast Ajans olarak çıtayı tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Ramazan Şanlı tedbirli olma konusunda uyarıyor.

Bazı cast ajanslar hakkında uyaran Şanlı, “Bazı ajanslar insanlardan dizi ve filmlerde oyunculuk yapmaları için çok yüksek paralar alarak İstanbul’a çağırıyor. Halkımızın dikkatli olması gerekiyor” Dedi.

İşte Konya’da çekilen bazı dizi, film ve belgesellerin listesi;

Bensersiz

Mar

Kız Kardeşim Mommo

Vahyin İzinde

Suf-i

Nokta

Beyaz Melek

Şefkat Tepe

Tek Türkiye