Başkan İsmail Turan, enerji alanındaki yatırımlarına yenisini ekleyen Konya Şeker'in Sivas Kangal Termik Santrali satış ve işletme devri alması, ayrıca Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin kurulmasının onaylanması nedeniyle Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'a tebrik mesajı gönderdi. Konya Şeker'in, Kangal Termik Santrali’ni son derecede başarılı şekilde işleterek kapasitesini artıracağına inandığını belirten Başkan Turan, “Yatırımlarıyla çiftçinin yüzünü güldüren ve en iyi şekilde çiftçiyi temsil eden Konya Şeker’in Sivas Kangal Termik Santralini alması hem şehrimiz için hem de ülkemiz için oldukça önemli bir yatırımdır. Ülkemizin en temel sorunlarından biri olan enerji sorununun çözümüne katkı sağlayacak bu yatırımın önemi gelecekte daha da iyi anlaşılacaktır. Yatırımlarıyla Konya’nın ve Türkiye’nin yüzünü güldüren Konya Şeker, başarılı çalışmalarıyla ülkemizi gururlandırmaya devam edecektir” dedi.

Başkan Turan ayrıca tarımda önde gelen şehirlerden biri olan Konya'da Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği bünyesinde Bilimsel Araştırma Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulacak olan Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi'nin Türkiye’de gıda ile bilimi birleştiren güzide bir eğitim merkezi olacağını belirterek, "Bilindiği gibi Konya’mız önemli bir tarım şehridir. Bu sebeple Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ülkemizde tarım ve gıdadaki tüm alanların modern bir yapıya kavuşması ve tarımdan verim alınmasına yönelik önemli çalışmalar yapacaktır. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nin ayrıca sağlık ve gıda konularını birleştirerek sağlıklı yaşamı araştıran eğitim ve bilim merkezi olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u tebrik ederek, ”Kalkınma amacıyla bugüne kadar başarılı çalışmalar yapan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk beyi şahsım ve meslektaşlarım adına tebrik ediyor, başarılı yatırımlarının devamını diliyorum” diye konuştu.
İHA