Kaza, saat 22.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Ankara Caddesi Beşyol Kavşağı'nda meydana geldi.
 
Hasta Ayfer Taşdemir, Zafer Küçükarı idaresindeki ambulansla bir başka hastaneye sevk edilirken hastaneden 200 metre uzaklıktaki kavşakta iddiaya göre kırmızı ışık ihlali yapan Ömer Lütfi Özşen idaresindeki otomobille çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle ambulans devrildi.
 
CAN PAZARI YAŞANDI
 
Devrilen ambulansda sedyede yatan hasta Ayfer Taşdemir ile ona refakatçılık yapan kızı 21 yaşındaki Ayşegül Taşdemir, ambulans sürücüsü Zafer Küçükarı, otomobil sürücüsü Ömer Lütfi Özşen ve eşi Hasibe Özşen (47) yaralandı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan ambulanstaki sağlık personeli yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaparken, ambulans şoförü Küçükarı da yaralı olmasına rağmen yakındaki hastaneye giderek yardım istedi.
 
Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza yapan ambulanstaki anne ve kızı, sağlık ekiplerinin çalışmaları sonucu güçlükle çıkartılarak diğer ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını öğrenildi.
 
YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
 
Kaza haberine alan Ayfer Taşdemir ve Ayşegül Taşdemir'in yakınları olay yerine gelerek görevlilerle tartıştı. Anne ve kızı görmek isteyen kazazede yakınları ile 112 Acil Servis görevlileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Caddenin bir süre trafiğe kapandığı kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.